Buldan: AKP-MHP iktidarı kadınların gücüyle gidecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP-MHP iktidarı kadınların gücüyle hesap vere vere gidecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile “Kadın Dayanışması Yaşatır” şiarıyla Hatay'ın Defne ilçesindeki Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) Kadın Koordinasyonu’nun hazırladığı Kadın Çadır alanında açıklama yaptı. “Jin, jiyan, azadî”, “Biji berxwedana jinan”, “Yalnız değil birlikteyiz” pankartlarının açıldığı alanda, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu.

'8 MART'I ACI, ÖFKE VE DAYANIŞMA İLE KARŞILIYORUZ'

Buldan, 8 Mart'ı yasla karşıladıklarını ifade ederek, “Bugün burada olmaktan, sizlerle bir araya gelmekten onur duyuyorum. Bu yılki 8 Mart’ı yasla karşıladık. Bu yıl 8 Mart’ta ön planda olan yasımız, acımız, öfkemizdir, aynı zamanda dayanışmamızdır. Bu nedenle bugün buradayız. Kadınlar depremin ilk gününden itibaren dayanışma için her yerdeydi, Hatay’da, Maraş’ta, Adıyaman’da, Diyarbakır’da, Malatya’da, Osmaniye’deydi” diye belirtti.
Depremin ilk gününden itibaren dayanışma ile yaraları birlikte sarmaya çalıştıklarını belirten Buldan, şunları söyledi:

 “İlk anda sahaya çıktığımızdan itibaren herkesin söylediği tek şey vardı, bu ülkeyi yönetenler nerede. Sorulan soru aynıydı. Ama yoktular. Hepimiz gördük, hepimiz tanık olduk, onlar yoktular, bizler vardık. Biz kadınlar vardık her yerde. HDP vardı her yerde, HDP’nin Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi vardı, feminist kadınlar vardı, kadınlar için özgürlük isteyenler vardı, bu ülkede dayanışması büyütmek isteyenler vardı. Bu birliktelik her şeye rağmen, bütün acılara rağmen, ödenen bedellere rağmen çok kıymetlidir.

 Ben sizlerin huzurunuzda, ilk günden sahada olan bütün kadınlara, feminist kadınlara, HDP kadın meclisine, gönüllü tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Kız kardeşler arasında büyük bir köprü kurdukları için herkese minnettarız. Bu kıymetli bir köprüdür, hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Bu dayanışma içerisinde hala yollarda olan Mor TIR’larımız var. Sizlerin ihtiyaç duyduğu bütün malzemeleri sizlere ulaştırmak üzere yollarda olan Mor TIR’lar var. İlk günde yoldaydılar, bugünde yoldalar, yarından sonra da sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yollarda olacaklar. Kadınların özel değil, temel ihtiyaçları var. Ped, çamaşır, ihtiyacı var. Bunlar temel ihtiyaçlardır. Asla özel olarak ifade etmeyeceğimiz her kadının mutlaka sahip olması gereken ihtiyaçlardır. Bu ülkeyi yönetenler buna göre tedbir almak zorundadır. Bu malzemeleri depremzedelere ulaştırmak zorundadır. Bu malzemeleri kadınlara ulaştırmak için buradayız.

'DEPREM YARALARININ UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Sevgili kadınlar, Türkiye’nin gündemi ne olursa olsun, Türkiye’nin değişmeyen tek gündemi deprem olacaktır. Türkiye’nin gündemini değiştirmek isteyenlere şunu ifade etmek istiyoruz; deprem gündeminin önüne hiç kimse hiçbir şekilde geçemeyecek. Biz depremin yaralarının, acılarının unutulmasına izin vermeyeceğiz. Gündemi değiştirmek isteyenler, yaşananları unutturmak isteyenler olabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını ifade etmek istemeyenler olabilir. Ama biz biliyoruz ki hala bu kentte de, depremin olduğu diğer kentlerde de çadır, su ihtiyacı var, kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlıların ihtiyacı var. Kimse kendine göre gündemi değiştirmeye kalkmasın.

 'BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ'

Bu hükümetin, AKP-MHP ittifakının gitmesi için HDP olarak üzerimize düşen herhangi bir sorumluluk varsa, bunu yerine getirmeye hazırız. Yeter ki bu hükümet gitsin, artık bu ülkede tek bir ferdimizin, tek bir insanımızın bile bu hükümete bu iktidara tahammülü kalmadı. Depremde yaşananlar, deprem sonrası yaşatılanlar, yarınlarına güvenceyle bakmayanlar, insanları umutsuzluğa sürükleyenler, kadınların gücüyle, hesap vere vere gideceksiniz. Kadınlar sizi gönderecek, kadınların gücü sizi göndermeye yetecek.

 ‘Jin jiyan azadî’ diyerek, ‘kadın, yaşam, özgürlük’ diyerek, dayanışmamızı daha da büyütmenin zamanıdır. Birlikte ve beraber olmanın zamanıdır. Kadınlar birlikte olduğu sürece bu iktidarın gitme zamanının geldiğini hep birlikte göreceğiz. Söz veriyoruz size, sizleri yalnız bırakmayacağız, kadınları yalnız bırakmayacağız. Kadınların getirmiş oldukları paketleri teslim etmek için bir organizasyon hazırladılar. Biz de bu organizasyona katılıp, sizlerle sohbet edip, daha sonra buradan ayrılacağız. Bir kez daha hepimize geçmiş olsun. Yaralarımızı birlikte saracağımıza söz veriyoruz. Depremzede kadın arkadaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını bundan sonra da karşılayacağımızın sözünü veriyoruz.”