Cenevre’de kadın buluşması

Cenevre'de kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelen kadınlar düzenledikleri etkinlikle 8 Mart'ı kutladı.

Sema Yüce Kadın İnisiyatifi tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Kürdistan başta olmak üzere dünya kadın mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

TJK-E üyesi Fatma Şık'ın sunumuyla başlayan etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürdistan ve dünya kadın devrimi ile erkek ve devlet erkine karşı kadının var olabilme mücadelesine yönelik değerlendirmelerinin yer aldığı sinevizyon gösterime sunuldu.

Daha sonra Sema Yüce Kadın İnisiyatifi üyesi Pınar Ege söz aldı.

Dünya kadın mücadelesini sahiplenen Kürt kadınların örgütlülüğü ve gücüyle dünya kadın devriminin öncü gücü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokrasiden taraf paradigması etrafında yaratılan  Kobanê ve Rojava devrimleri, bugün Kürt kadınlarını mücadelesi verilen dünya kadın devriminde öncü güç konumuna taşımıştır. Bizler Kürt kadınları olarak bulunduğumuz her yerde kendi örgütlülüğümüz ve özgücümüzle bu mücadeleyi sahiplenmeyi sürdüreceğiz.”

Konuşma ardından Sema Yüce Kadın İnisiyatifi üyeleri tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi sunuldu.

Etkinlik, kadın inisiyatifleri öncülüğünde 8 Mart günü gerçekleşecek kadın yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı ardından müzik eşliğinde çekilen halaylarla sonlandırıldı.