Türk yargısı cinsel saldırıyı itiraf eden korucuyu bıraktı

Gürpınar’da kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan korucu Faik Dural’ın ifadesi ortaya çıktı. Korucu cinsel saldırı suçu işlediğini itiraf etmesine rağmen Savcılık, “basit sarkıntılık’ kapsamında değerlendirerek dosyayı Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli köyünde yaşayan 16 yaşındaki H.D, geçtiğimiz kasım ayında korucu Faik Dural ve çiftçi Mahmut Hangül’ün cinsel saldırısına uğradı.

Dural ve Hangül, H.D’nin öğretmeninin şikayeti üzerine gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Korucu Faik Dural suçlamaları kabul ederken çiftçi Mahmut Hangül ise hakkındaki iddiaları reddetti.

Korucu Faik Dural verdiği ifadede suçunu itiraf etmesine rağmen iki ay içinde tahliye edilirken, Hangül’ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KORUCU DURAL İTİRAF ETTİ

Korucu Faik Dural, karakolda ve savcılıkta verdiği ifadesinde cinsel saldırı suçunu işlediğini kabul etti.

Korucu Dural’ın yazılı ifadesi şöyle: “H.D isimli çocuğu tanırım. Kendisi benim akrabam olur. Bundan yaklaşık 3-4 ay önce Gürpınar ilçesi Öveli mahallesinde ikamet eden H.D isimli şahsın ikametine gündüz giderek kapıyı çaldım. H. kapıyı açtı ve ben de içeri girdim. Evde yalnızca H.D vardı. ‘Annen baban evde mi’ dedim. O da bana hitaben ‘Evde benden başka kimse yok Faik abi’ dedi. Bana öyle deyince ben de salona girdim ve H.’nin omzuna elimi uzatarak kendime doğru çektim ve öpmeye başladım. Öptüğüm esnada kimse olmadığı için sert bir ses tonuyla ve beni elleriyle iterek geri savurdu. O beni itmese ve bağırmasaydı öpmeye devam edecektim. Onun bağırmasıyla paniğe kapıldım ve H’nin ağzını kapatmaya çalıştım. O da benim elimi ısırdı. Sonra evden uzaklaştım. Ben bu hususları yaparken bir anlık cinsel arzu ile yaptım. Yaptığım için pişmanım.”

HANGÜL İDDİALARI REDDETTİ

Halen cezaevinde bulunan diğer cinsel saldırgan Mahmut Hangül ise suçlamaları reddederek, “H.D isimli şahsı tanımıyorum. Bundan yaklaşık 2 hafta önce Öveçli köyünde ikamet eden Mehmet Dural isimli şahıs ve Gürpınar ilçesi Topsakal Mahallesine hayvan almak için gittik. Topsakal mahallesine gittiğimiz esnada Mehmet Dural isimli şahsın telefonu çaldı ve kızı H.’nin kaza yaptığını söylediler. Akabinde 44 NR 561 plakalı aracım ile Gürpınar Devlet Hastanesine gittik. H. nin burada olmadığını söylediler. Oradan H’i alarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. H. ile babası muayene için sarı alana gittiler. Ben de hastaneye gelmişken rahatsızlığımdan dolayı acil bölümünde muayene olayım dedim. Muayene olduktan sonra H’nin bulunduğu yere gittim. H.’nin yanına gittiğimde babası ve bayan öğretmeni olduğunu öğrendiğim biri vardı. Ben hiçbir şekilde H. ile başbaşa kalmadım. Sadece serum takıldığında babası ile birlikte elbisesini giymesine yardımcı oldum. H. Tomografi odasında iken babası ve öğretmen, sonuçları almaya gitti. O esnada ben de koridora çıktım. Kesinlikle H.nin bulunduğu odaya girmedim. Koridorda bir sağa bir sola gittim. H.’ye kesinlikle dokunmadım” ifadelerini kullandı.

SUÇUNU İTİRAF EDEN KORUCUYA TAHLİYE

Cinsel saldırganların ifadelerini değerlendiren Van. 7.Ağır Ceza Mahkemesi, suçunu itiraf eden korucu Faik Dural’ın yaptıklarını ‘basit sarkıntılık’ kapsamında değerlendirerek dosyanın Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesine sevk edilmesine karar verirken, suçlamaları reddeden Mahmut Hangül’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.