Dilok’ta bir kadın katledildi, Colemêrg’de şüpheli kadın ölümü

Dîlok’ta bir kadın boşanmak istediği eşi tarafından katledildi. Colemêrg'de A.K.Y. isimli genç bir kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Dîlok'un merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde 25 yaşındaki Bilge Köse ve  47 yaşındaki babası Ertuğrul Kaya (47), Köse’nin boşanma aşamasında olduğu Mertcan Köse (25) tarafından katledildi.

Baba ve kızının içinde olduğu otomobillerinin önü kesilerek katledildikleri öğrenildi.

Fail Köse’nin saldırı ardından kaçtığı bildirildi.

Colemêrg'in Bulak Mahallesi’nde 23 yaşındaki A.K.Y. isimli kadın 15 Haziran günü akşam saatlerinde evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Kadından bir süre haber alamayan komşularının polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri kadını baygın halde buldu.

İlk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen A.K.Y. yolda hayatını kaybetti.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldı. Kadının eşinin uzman çavuş olduğu bildirildi. Uzman çavuşun gözaltına alınıp alınmadığı öğrenilemedi.

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi son raporunda, kadına yönelik şiddetin tırmandığını belirterek 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında en az 94 kadının katledildiğini, 84 kadının da şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini açıklamıştı.