Darmstadt’ta 3. Genç Kadın Konferansı başladı

Jinên Ciwanên Azad, Darmstadt kentinde Genç Kadın Konferansı düzenliyor.

Jinên Ciwanên Azad üyeleri, Almanya’nın Darmstadt kentinde bir araya gelerek, 3. Genç Kadın Konferansı'nı düzenliyor. Konferans, ’Azadiya Serokatî bîryarbuyîn e, biryarbuyîn Xwebûn e’ şiarıyla düzenleniyor.

BOTAN: ÖNDERLİĞİN FELSEFESİYLE ÖZGÜRLEŞECEĞİZ

Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler ve tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Bermal Botan, açılış konuşmasını yaptı. Botan, konferansın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adandığını belirterek, "Önderliğin felsefesiyle tüm dünya kadınları özgürleşecek" dedi.

DERSİM: ÖRGÜTLÜLÜĞÜ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Açılış konuşmasının ardından 4 kişilik bir divan seçildi. TJK-E adına Zeynep Dersim söz alarak, Ekim ayında yapılan Genç Kadın Konferansının önemini vurguladı. Dersim, Ekim ayında özgürlük uğruna şehit düşen tüm kadınları da andı. Özgürlük mücadelesinin tarihinde kadınların rolüne değinen Dersim, genç kadınların örgütlülüğünün güçlü bir temelde olmasını gerektiğini belirti.

WEIST: AVRUPA'DA DA CİNSİYETÇİLİK HAKİM

Wolfsburg Enternasyonal Kadın Komitesi'nden Maren Weist da söz alarak, Avrupa’da kadınların karşı karşıya geldiği sorunları dile getirdi. Weist, Avrupa’da da cinsiyetçi zihniyetin hakim olduğunu ve kadınların çoğunun erkek şiddetine uğradığını belirterek, bu tür saldırılara karşı genç kadınların örgütlü olmasının önem taşıdığını kaydetti.

Yüzlerce genç kadının katıldığı konferansta 'Xwebûn' (Kendin olmak) ve 'Xweparastin' (Öz savunma) konuları tartışılacak ve diğer oturumlarda özgür dağlardan gelen mesajlar izlenecek.