Dersimli kadınlar: Enkaz düzenini değiştireceğiz!

Dersim Kadın Platformu öncülüğünde Seyid Rıza Meydanı’na yürüyen kadınlar, “Hayatlarımızı enkaza çeviren bu düzeni, örgütleşerek değiştireceğiz” dedi.

Dersimli kadınlar, 8 Mart dolayısıyla Dersim Kadın Platformu öncülüğünde Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyid Rıza Meydanı’na doğru yürüdü. “Hayatlarımızı enkaza çeviren bu düzeni, örgütleşerek değiştireceğiz” şiarıyla düzenlenen yürüyüşte, “Hükümet istifa”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Deprem değil rantçı, talancı düzeniniz öldürdü” dövizleri taşındı. “Jin, Jiyan, Azadî”, “Susma, haykır, istismara hayır”, “Hükümet istifa” ve “Gülistan Doku nerede?” sloganları ata ata yürüyen kadınlar, Seyit Rıza Meydan’ında basın açıklaması yaptı.

Basın metnini okuyan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şube Sekreteri Raife Yılmaz, “8 Mart’ı hüzünle karşıladık. Acımız derin, içimiz buruk, ökemiz ise dinç. On binlerce insanımız yaralı ve milyonlarca insanımız göç etmek zorunda kaldı. Bu depremlerden etkilenen on ilde insanlarımız açıkça rant uğruna, imar afları uğruna göz göre göre katledildi. Bu bir ihmal, bir sorumsuzluktan öte cinayettir. İhmaller zinciriyle depremi felakete çeviren, deprem sonrası müdahaleleriyle ve halkın yaralarını saramayan hükümet kader deme acizliğinden vazgeçmiyor ” diye belirtti.

FELAKETİN HESABINI SORACAĞIZ

Depremzede kadın ve çocukların sorunlarına değinirken, çocukların çeşitli cemaatlere “koruma” adı altında verilmesine tepki gösteren Raife Yılmaz,

dayanışmayı büyütme çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Hepimiz biliyoruz ki hak ettiğimiz hayatlar; depreme dirençli kentler ve bu kentlerde kadınlar ve çocuklar için güvenli koşullar, yoksulluğun açlığın olmadığı, eşit ve özgür hayatlardır. Bu hayatı kazanmak için bugün dayanışmayla yaralarımızı sarıyoruz. Ancak biz kadınlar olarak söz veriyoruz, bize yaşatılan bu felaketin hesabını da soracağız. Hak ettiğimiz hayatı kazanmak için tüm kadınları hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Yılmaz son olarak, “3 yıl önce kaybedilen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yu unutmadık, unutturmayacağız. Gülistanın akıbeti belli olana kadar alanlarda sormaya devam edeceğiz.”