Devlet kurumunda tecavüz

Gürpınar yolu üzerinde bulunan Kurubaş Geri Gönderme Merkezi’nde İranlı bir kadına tecavüz eden 2 devlet görevlisi, vatan millet savunması yaparak, iftira atıldığını öne sürdü.

Van merkez ve Gürpınar ilçesi yolu üzerinde bulunan Van İl Göç İdaresi’ne bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) bir kadına tecavüz edildi. 22 Temmuz tarihinde yaşanan olayda, ülkeye yasadışı yollarla gelen İranlı Z.M. adlı kadın, tedbir amaçlı GGM’de karantinaya alındı. Aynı günün gecesinde ışıkların sönmesinin ardından GGM’de devlet görevlisi olan İ.H.K.’nin odaya girerek Z.M.'ye tecavüz etti. Daha sonra Y.V. adlı görevli de Z.M.'ye tecavüz ettiği öğrenildi.

26 Temmuz tarihinde Z.M. adlı İranlı mülteci kadının olayı GGM Müdürü'ne anlatmasıyla ortaya çıktı. Edremit Jandarma Komutanlığı tarafından ifadesi alınan kadın, kendisine tecavüz eden 3 kişiden Y.V. ile İ.H.K.’yi teşhis etti. Teşhisin ardından jandarma tarafından ifadeleri alınan 2 güvenlik görevlisi, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanarak, Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

İ.H.K.’nin ifadesinde, “Ben vatanıma milletime bağlıyım. İftiradır” diyerek olayı yalanladığı, Y.V.’nin de yine olayı inkar ettiği öğrenildi. Sanıklar hakkında henüz iddianamenin hazırlanmadığı bilgisine ulaşıldı.