Devlet tecavüzcünün değil haberin peşinde!

Türk devleti, Gercüş’te kendi güçlerince tecavüz edilen çocuklarla ilgili faillerin değil haberin peşine düştü.

Jin News’in Batman’ın Gercüş ilçesinde çocuğa yönelik tecavüz olayını açığa çıkardığı “Gercüş tecavüz soruşturması: Uzman çavuş, polis, korucu 27 isim var” başlıklı haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, Batman Valiliği ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ise failler yerine haberi hedef aldı.
HABERİ YAYANLARA SORUŞTURMA!
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında, "Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır" denildi.
Batman Valiliği de "Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.
SAVCILIK 'YAYIN YASAĞI'NA DİKKAT ÇEKTİ
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ise şunları belirtti: "Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hakimliğinin 18 Kasım 2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da "Çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezimize yerleştirilmiştir" diye belirtti.