Devrim, emekle örülüyor

Kuzey-Doğu Suriye’de kendilerini örgütlü kılan emekçiler, zorlu koşullarına rağmen saygı duyulan emekleriyle bir nevi devrimin örüldüğünü söyledi.

Emekçiler Kurumu yönetiminden Abdulkerim İbrahim, devrimle beraber emeklerinin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak alabildiklerini ve heyecanla çalıştıklarını vurguladı.

ANF’ye konuşan Kadın Emekçiler Komitesi yönetiminden Hamida Ferman, devrim ağlarının kadınlar öncülüğünde örüldüğünü, üstelik kadınların hem ev emekçisi hem de dışarıda her alanda çalıştığını söyledi. Emekçi kadınlar için önemli adımlar attıklarını ama hala yapılması gereken çok iş olduğunu kaydeden Ferman, devam eden savaşın etkilerine dikkat çekti. Devrimin emekle örüldüğü bu alanlarda en anlamlı ve değerli emekçilerin başında kadın savaşçıların geldiğini söyleyen Ferman, “Emeğe sahip çıkmak, örgütlü ve özgür olmayı hedeflemektir” dedi.

Emekçiler Kurumu yönetiminden Abdulkerim İbrahim devrimden önce devlete bağlı olarak bu çalışmayı yürüttüğünü hatırlatarak, “Kimse hakkını savunmaya cesaret edemiyordu. Çok ağır işler yapıyorduk, ücretleri geç alıyorduk ve her iş alanında eşit hak ücreti yoktu. Devrimle beraber emeğimizin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak alabiliyoruz. Heyecanla çalışıyoruz. Elbette zorluklar var. Savaş alanından gelen göçmenlerin çoğu emekçilerdir ve bu açıdan çalışma alanı dardır. Yeni çalışma alanlarının oluşmasıyla bu sorun da aşılacaktır” dedi.