Dünya Kadın Konferansı’nda Jineoloji Atölyesi

Tunus’ta devam eden 3. Dünya Kadın Konferansı’nda Jineoloji Atölyesi yapıldı. Atölyede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın kazanımlarındaki rolüne dikkat çekildi.

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’dan kadınları buluşturan Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı, Tunus’un ev sahipliğinde 4’üncü gününde devam ediyor. Nujinha’nın takip ettiği konferansta Jineoloji Atölyesi yapıldı. Kürt kadınların toplumun kurtuluşunda oynadığı role dikkat çekilen atölye ile  “Savaş ve çatışma alanlarındaki kadınların rolü” çalıştayı birleştirildi. Çalıştaya katılanlar, Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların rolü ve ulaştığı konum üzerine değerlendirmelerde bulundu.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİYLE KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ'

Kongra Star Diplomatik İlişkiler Komitesi üyesi Manal Muhammed, kadınların demokratik bir devrime ihtiyaçları olduğunu belirtti. Dünyada gelişen devrimlere değinen Muhammed, “Ancak Rojava Devrimi çok önemlidir. Çünkü onun aracılığıyla kadınların kendilerini örgütlediğini ve bir sembol haline geldiğini gördük. Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınlar, Önder Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ve felsefesi sayesinde birçok kazanım ve zafer elde etti” dedi.

DAİŞ’e karşı mücadelede kadın savaşçıların, özellikle de Kürt kadınların rolüne işaret eden Muhammed, kadınların mücadelesini genişletmek için birleşmeleri gerektiğine değindi. Kongra Star ve kadın çalışmalarından bahseden Muhammed, Kongra Star’ın tüm bileşenleri bir araya getirebildiğini ve komiteler aracılığıyla hayatlarını örgütleyebildiklerini söyledi.

STANT AÇILDI

Öte yandan bir grup kadın, Filistinli, Kürt, Êzidî ve Süryani kadınlara yönelik ihlalleri kınamak amacıyla konferansın oturum aralarında dayanışma standı açtı. Uluslararası kamuoyuna ihlalleri durdurma çağrısında bulunuldu. Kadınlar, Filistin ve Kürtlerin kurtuluşu ve tutsak kadınların özgürlüğü için sloganlar attı.