Ebru Timtik’e CCBE İnsan Hakları Ödülü verildi

En prestijli ödüllerden biri olan Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin 2020 İnsan Hakları Ödülü, ölüm orucunda hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik’e verildi.

Avrupa Barolar Birliği Konseyi’nin (CCBE) 2020 İnsan Hakları Ödülü ölüm orucunda hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik’e verildi.

En prestijli ödüllerden biri olan CCBE ödülünü Timtik adına Avukat Aytaç Ünsal aldı.

Yargıtay’ın tahliye kararının ardından Timtik ile birlikte sürdürdüğü ölüm orucunu sonlandıran Avukat Aytaç Ünsal, ödül törenine tedavisinin sürdüğü Küçük Armutlu direniş evinden katılan Ünsal, şunları ifade etti: “Ebru çok iyi bir avukattı. Ebru meslektaşımdı ve arkadaşımdı. Ölüm orucunda aylar süren uzun bir yolculuğu da birlikte kat ettik. Açlığı paylaştık. Fakat açlığımız yiyeceklere değildi. Biz adalete açtık. Ölüm orucunun sonunda Ebru’yu fiziki olarak kaybettik. Fakat altını çizmek istiyorum, Ebru bugün burada. Şu an benimle. Ve her zaman halkların adil yargılanma hakkı ve adalet mücadelesinde yaşayacak.

‘EBRU İDEALİST AVUKATLARIN PRATİĞİNDE YAŞAYACAK’

“Bildiğiniz gibi halkların temel hakları ve adil yargılanma hakları saldırı altında. Hem de sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada durum böyle” diyen Ünsal şöyle konuştu: “Avukatlığın temeli, özü ise hak savunuculuğudur. Bütün kanuni yolların kapandığı yerde, halkı ve haklarımızı savunmaya devam etmektir. Ebru hepimize bunu gösterdi. O, bu ideallere sahip avukatların pratiğinde yaşamaya devam edecek. Bizimle dayanışmada gösterdiğiniz emekleriniz ve bu özel ödül için teşekkür ederim.”