Amînî’nin katledilmesine karşı protesto ve genel grev çağrısı

PJAK ve KODAR, Mahsa Amînî’nin katledilmesine karşı protesto ve genel grev çağrısı yaptı.

PJAK ve KODAR’ın Mahsa (Jîna)  Amînî’nin İran devleti tarafından katledilmesine yönelik yaptığı ortak yazılı açıklamada, Emînî’nin katledilmesinin İran ve Doğu Kürdistan halkının tümüne yönelik bir saldırı olduğu ifade edilerek, “İran rejiminin kadınlara ve özellikle Kürt kadınlarına yönelik vahşi saldırıları kabul edilemez. Saldırılara karşı tüm kesimlerin radikal ve özgürlük isteyen bir tavır geliştirmesi gerekiyor” denildi.

'KATLİAM GÜNLÜK FAALİYETE DÖNÜŞTÜ!'

Kadın özgürlük sorununun İran’da en kilit soruna dönüştüğünü ifade eden PJAK ve KODAR, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Faşist İran rejimi kadın karşıtlığını sistematik bir şekilde yaymaktadır. Kadınların katledilmesi, kadınlara işkence edilmesi İran rejiminin günlük faaliyetlerine dönüşmüştür. Doğu Kürdistan’a kadın özgürlüğü demokrasi ve özgürlük devriminin ana gündemine dönüşmüştür. Halk, bu özgürlüğü büyük bedeller uğruna elde etmek zorunda bırakılmıştır.

PJAK ve KODAR olarak Jîna Amînî’nin katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Bu temelde başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm aydınları, siyasi tutsakları, aktivistleri, örgütleri, özgür basını, işçileri, esnafları ve emekçileri 19 Eylül’de Jîna Amînî’nin katledilmesini protesto etmeye davet ediyoruz. ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla herkesi genel greve davet ediyoruz. Kadın özgürlüğünü ve yaşamını savunmak ahlaki bir görevdir. Kadın özgürlük devrimi, Kürdistan özgürlük devriminin esasıdır.”