Erivan'da 8 Mart toplantısı: Örgütlenmeli büyütmeliyiz

Erivan'da yaşayan kadınlar, 8 Mart toplantısı düzenledi. Toplantıda, Ermenistan'da da kadın örgütlenmesini büyütme mesajları verildi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan'da Özgür Kadın Birliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Ermeni, Asuri, Ukraynalı, Rus, Gürcü ve Hind kadınlarla toplantı gerçekleştirdi.


Özgür Kadın Birliği üyesi Seyrana Celad, "Kürt kadının mücadelesi Kürdistan ve tüm dünyaya yayılmış durumda ve kadın mücadelesinde dünya kadınları için örnek teşkil etmektedir. Kazanımlar kadının her alanda kendi kendini örgütlemesine imkân sunan, yine kadının kendi kendine sahip çıkarak kendisini yönetmesi gerektiğini söyleyen Önder APO sayesinde olmuştur" dedi.

Gazeteci Lianna Mihoyan, "Özgür Kadın Birliği olarak Ermenistan'da sadece Kürt kadınları için değil diğer halklardan kadınlar ile birlikte çalışmaya önem vermekteyiz" diye belirtti.

Kürdistan Komite Eşbaşkanı İla Tovmasyan ise "Kürt kadını daha örgütlüdür ve tüm kadınların özgürlüğü için mücadele vermektedir. Biz de böylesi bir örgütlülük ve mücadeleye ulaşarak Kürt kadınıyla birlikte olmalıyız" diye konuştu.

Ermenistan meclisinde Asuri halkını temsilen parlamenter olan Zémfira Mirzoyeva, "Biz kadınlar olarak kendimizi savunmalıyız ve kendi mücadelemizi kendimiz vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Üniversitede Hind dili eğitimi veren Santoş Arora, "Kendi haklarımızı elde etmek için evlerimizde rahat bir şekilde oturmamalıyız. Her daim mücadele içerisinde olmalıyız" mesajını verdi.