FEDA Kadın Meclisi: Kadınların direniş ateşi büyüyecek

FEDA Kadın Meclisi, 25 Kasım açıklaması yaparak, "Kadınların canlarıyla büyüttüğü kızıl direniş ateşini harlayacağız" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Mirabel kardeşlerin hikâyesine dikkat çekilerek, "O günden bugüne erkek faşizminin katliamları ve zulmü bitmedi. Ancak zulme karşı kadınların hak, adalet ve özgürlük arayışı, itirazı ve isyanı da kesilmeden sürdü" denildi.

'25 KASIM ARTIK BAŞKALDIRININ ADIDIR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadınlar direniyor, zalimin ve zulmün karşısında hakkaniyeti ve adaleti haykırıyor! Kadınlar savaşlara, sömürgeciliğe karşı halklara barışı ve özgürlüğü istiyor. Devlet ve iktidar merkezli taciz ve tecavüze karşı dünya çapında ses çıkarıyor, mücadele ediyorlar. Kadınlar; emek, beden, kimlik üçgeninde erk ve erkeklik sömürüsüne karşı direnişlerini ortak paydalarda buluşturuyor, evrenselleştiriyorlar. Kadınlar birlikte dayanışıyor, birlikte kendilerini savunuyorlar!

25 Kasım artık bir gün değil, her anı soluk soluğa kesintisizce yaşanan direniş anıdır! Zorbalığa ve sömürüye karşı başkaldırının adıdır!

Adaletsizlik karşısında adaletin kılıcı, zulüm karşısında direniş içinde olacağız. Fatma Ana'ların, Zarifeler'in ve Beseler'in ruhlarıyla, direnişleriyle yarattığı büyük ışığın ardılları olacak, karanlığın efendilerinin en büyük korkusu olacağız. Kadınların canlarıyla büyüttüğü kızıl direniş ateşini söndürtmeyecek, daha da harlayacağız!"