Firdevs Babat’ın işkence edilerek katledildiği ortaya çıktı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde cenazesi bulunan Firdevs Babat’a yapılan otopside, Babat’ın işkence edilerek katledildiği ortaya çıktı.

Uzun bir süre haber alınamayan Firdevs Babat’ın cenazesi iki gün önce Hezil Çayı’nda bulunmuş, olayla ilgili soruşturma kapsamında Sadi Babat, Ramazan Babat ve Ahmet Babat isimli şahıslar gözaltına alınmıştı.

İfadeleri alınan Sadi ve Ramazan Babat serbest bırakılırken, Ahmet Babat savcılık sorgusunda suçunu itiraf etti ve Uludere Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

JinNews’in haberine göre Şırnak Devlet Hastanesi’nde otopsisi yapılan Firdews Babat’ın işkence ile katledildiği ortaya çıktı.

Haberde, Firdevs’in bedeninde hem kesici alet izleri hem de ateşli silahla vurulduğuna dair izlere rastlandığı belirtildi.

Otopsi de ayrıca Firdevs’in boynunda halat izleri ve sırtında kesici aletle A harfinin kazıtıldığı görüldüğü bildirildi.

Şırnak Barosu yaptığı açıklamada Ahmet Babat’ın katliamı ikrar ettiği hatırlatılırken, Şırnak Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin olayın takipçisi olacağı vurgulandı.

Öte yandan Ramazan Babat isimli şahsın bir çocuğa tecavüz ettiği ve tecavüz suçunun üstünü örtmek için aileye 200 bin TL verdiği de iddia edildi.