Frankfurt ve Londra’da Fransa konsolosluğu önünde eylemler

Paris katliamı İngiltere’nin başkenti Londra ve Almanya’nın Frankfurt şehirlerindeki Fransız konsoloslukları önünde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

LONDRA

Londra’da Jiyan Kadın Meclisi ve Kürdistan Solidarity Network üyeleri, Paris katliamlarını kınayarak Fransa konsolosluğuna ‘siyah tülbent’ astı.

Londra Jiyan Kadın Meclisi ve enternasyonalistlerden oluşan Kürdistan Solidarity Network üyeleri birinci Paris Katliamı’nın 10’uncu yıldönümü dolayısı ile Fransa Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Sık sık “Jin Jiyan azadi”, “Şehid namırın” sloganlarının atıldığı eylemde, katliam da yaşamımı yitiren PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahî), fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşındı.

Paris’te 23 Aralık Günü yaşanan ikinci katliama da tepki gösterilen eylem de, Fransa’nın katliamları aydınlatmamasına tepki gösterildi. Yapılan konuşmalarda Kürt kadınlarının öncülüğünde özgürlük ruhunun dalga dalga yayıldığı ifade edilirken, katliamların birincil sorumlusu Türk faşizminden hesap sorulacağı vurgulandı. Yapılan konuşmaların ardından Fransa Konsolosluğu kapısı ve girişine siyah tam tülbentler bırakıldı. Eylemciler ile konsolosluk çalışanları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.

FRANKFURT

Frankfurt’ta faaliyet gösteren Amara Kadın Meclisi 9 Ocak Paris katliamını kınamak amacıyla Fransa konsolosluğunu önünde bir miting yaptı. 

Konsolosluk önünde bir bildiri okuyan eylemciler 9 Ocak katliamının üstünden 10 yıl geçmesine rağmen Fransa devletinin soruşturmaya gizlilik kararı getirdiğini ifade ederek “Bizler katilleri biliyoruz, faşist Türk devleti 9 Ocak katliamını üstlendiği halde Fransa devletinin katliamı karanlıkta bırakmak istemesine sessiz kalmayacağız” dedi.

Türk devletini Fransa’da 23 Aralık’ta ikinci Paris katliamını gerçekleştirdiğini de hatırlatan eylemciler Konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

Eylem “Jin Jiyan Azadi” ve “Şehit Namirin” sloganlarıyla sona erdi.