Gençliğe ‘Harekete Geç’ çağrısı

HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, Gençlik Meclisleri olarak yeni bir mücadele hamlesi başlattıklarını belirterek, gençlere özgürlük, anadilde parasız eğitim; ekolojik bir dünya, eşit ve demokratik bir yaşam için ‘Harekete Geç’ çağrısında bulundu.

HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, Gençlik Meclisleri olarak gençlerin öz gücü ve dinamizmi temelinde kuracakları ortak bir mücadele hattıyla faşizme karşı durulacağını söyledi.

Türk devletinin, Kürtlere karşı saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. Özellikle Kürt gençlerini hedef alan bu saldırılar; kültürel, ekonomik, sosyal ve siyasal tahribatlar yaratıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ, söz konusu saldırılara karşı başlattıkları yeni mücadele hamlesi ile ilgili ANF'ye konuştu.

Faşist uygulamaların ayyuka çıktığını ve halkların ortaya koyduğu iradenin iktidar tarafından dikkate alınmadığını kaydeden Dağ, özellikle mezarlıklara saldırıların Kürt düşmanlığının geldiği aşamayı gösterdiğini belirtti. Genç kitlelerin ise faşist diktatörlük koşullarında direnen lokomotif güç olduğunu hatırlatan Dağ, bugün Kürdistan ve Türkiye'de kurumsallaşan faşizme karşı da kuşkusuz aynı kararlılık ve mücadele azmi ile direneceklerini ifade etti.

SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR

Gençliğin, halklara dönük saldırıların bu kadar sistematik bir tarzda yürürlüğe girdiği bir süreçte tüm enerjisini seferber ederek direneceğini söyleyen Dağ, şöyle devam etti: "Gençlere mücadele edecek alan bırakmayan iktidar ve aygıtları sadece itaat etmelerini ve edilgen bir pozisyona çekilmelerini istiyor. Gençleri kültürel, siyasal ve sosyal açıdan abluka altına alan iktidar, gençlerin dinamizminden ve mücadele ruhundan korkuyor. Mevcut sisteme baktığımızda özellikle gençlerin bütün yaşam alanlarına aleni veya dolaylı sistematik bir saldırının olduğunu görmekteyiz."

ÖRGÜTLÜLÜĞÜ ARTIRARAK MÜCADELE

Sistem tarafından gençliğe işsizlik, yoksulluk, asimilasyon, uyuşturucu ve fuhuş gibi bilumum kirli politikaların dayatıldığını ifade eden Dağ, "Milyonlarca genç ve çocuğun anadilde eğitim hakkından yoksun olduğunu, eğitim hakkının gasp edildiğini, banka hesaplarına haciz konulduğunu ve yoksullukla terbiye edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Bir yandan ekonomik diğer yandan da kültürel ve siyasal baskılar yaşayan gençlik, sisteme yedeklemeye tenezzül etmediği için daha fazla kirli politikaların hedefine oturtuluyorlar. Gençliğin hak ve hukukunu elde etmek için başvurduğu tüm mücadele alanları, sistem tarafından kriminalize edilmektedir. Özellikle genç kadınların baskıya, tacize, tecavüze ve sistematik şiddete mahkum edilmesi, bizler açısından kabul edilecek bir durum değil ve buna karşı örgütlülüğümü artırarak mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

EN ÖNDE GENÇLİK OLMALI

Gençliğin sessiz kalmasının, doğaya, geleceğe, demokrasiye, barışa, adalete ve vicdana ihanet anlamına geldiğini kaydeden Dağ, şunları ifade etti: “İlk harekete geçenlerin, ses çıkaranların, zalime ilk taşı atanların, başkaldıranların biz gençler olması gerekiyor, öyle de olacaktır. En önde gençlik olmalıdır. Bizler örgütlü gençler olarak bu kirli politikalara karşı duracağız. Bizlerin mücadelesi, köklü ve direnişle dolu bir mücadele geleneğidir. Bu mücadele geleneğinin şimdiki yürütücüleri olarak bizlerin payına düşen tek şey direnmek ve kazanmaktır."

YENİ BİR MÜCADELE HAMLESİ

HDP Gençlik Meclisleri olarak faşizme karşı yeni bir mücadele hamlesi başlattıklarını söyleyen Dağ, şunların altını çizdi: “Faşist düzene karşı kendi özgürlüğümüz, geleceğimiz, benliğimiz, tarihimiz, kültürümüz, akademilerimiz, dilimiz, sokağımız, ekolojimiz ve adaletimiz için harekete geçmek için tüm gençleri bu hamleye davet ediyoruz. Gençlerin öz gücü ve dinamizmi temelinde kuracağımız ortak bir mücadele hattıyla bu faşist diktatörlüğü yıkıp karanlığa son vermemiz gerekiyor. Gün geçtikçe artan ve gençlere nefes alanı bırakmayan faşizme karşı, HDP Gençlik Meclisi olarak hep birlikte emek sömürüsüne, asimilasyon politikalarına, kayyuma, infaz yasasına, istismara, kadın katliamlarına karşı yaşamın tüm alanlarında harekete geçiyoruz. Tüm gençlere özgürlük, anadilde parasız eğitim, ekolojik bir dünya, toplumsal cinsiyet eşitliği, eşit ve demokratik bir yaşam için ‘Harekete Geç’ diyoruz. Başta örgütlü mücadele içerisinde olan gençler olmak üzere tüm gençlere faşizme karşı ortak mücadele çağrısı yapıyoruz. Harekete geçelim faşizmi birlikte yıkalım."