Hakkari’de işgalci TC ordusuna ağır darbeler vuruldu

HPG BİM, gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde düzenlediği sabotaj eyleminde 4, Hakkari’ye bağlı Valto alanında ise düzenledikleri eylemde 1 teğmen, 1 astsubay ve 2 uzman çavuş öldürüldü, çok sayıda asker de yaralandığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Temmuz günü işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwede’den Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesindeki Rubarok alayına doğru ilerleyen askeri bir kamyona yönelik sabotaj taktiği ile saat 07.00 sularında bir eylem düzenlemiştir. Hedeflenen kamyonun yanarak imha olduğu bu eylemde, 4 düşman askeri öldürülmüş 2 asker ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Saat 11.10’da güçlerimiz, Şemzinan ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Xapuşke ile Helikopter tepeleri arasında işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Aracın tümden imha edildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

SABOTAJ EYLEMİ

14 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Valto alanında çok sayıda zırhlı aracın desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, operasyona çıkan bir düşman birliğini denetim altına almış ve aynı gün saat 14.30 sularında bu birliği hedeflemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 1 teğmen, 1 astsubay ve 2 uzman çavuş olmak üzere toplam 4 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan Besê ve Welat arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.  Yaşanan eylem ve çatışmalar ardından işgalci TC ordusu kobra tipi helikopterler ile operasyon alanını bombalamıştır. Bu operasyon gizli birliklerin desteği ile pusulamalar tarzından devam etmektedir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bese Raperin
Adı Soyadı: Mizgin Aksu
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Benda – Abdulrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2019 / Hakkari

Kod Adı: Welat Dılbırin
Adı Soyadı: Ali Öğmen
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hatice – Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2019 / Hakkari

Kürt halkına yönelik yürütülen soykırım savaşına karşı aktif mücadele yürütmek için farklı tarihlerde Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılan Besê ve Welat yoldaşlarımız, katıldıkları andan itibaren emeğin, dürüstlüğün ve fedakârca katılımın sembolleri olmuşlardır. Her iki arkadaşımız bulundukları savaş alanında düşmana karşı her an mücadele içerisinde olmuş ve Kürt halkının kazanımlarını savunmak için dur durak bilmeden büyük emekler vermişlerdir. Her iki yoldaşımız, Önderliğin yaşam felsefesini içselleştirmiş ve yaşam içerisinde bunun uygulayıcıları olmuşlardır. Son nefeslerine kadar düşmana ağır darbeler vurarak şehitler kervanına katılan Besê ve Welat yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, değerli Aksu ve Öğmen aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin idealleri olan Özgür Kürdistan’ı yaratacağımızın sözünü veriyoruz.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI BOMBALANDI

3. İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 19 Temmuz günü Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Yekmalê alanını saat 00.30’da, Gare bölgesine bağlı Deşta Nehlê alanını saat 11.30’da, Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Beritan alanını saat 17.00’da, Kandil bölgesine bağlı Şehit Harun alanını saat 21.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”