HDK: Tüm farklılıklarımızla sokaklarda olacağız

“Erkek-devlet” şiddetine karşı itaat etmeyeceklerine vurgu yapan HDK Kadın Meclisleri, "Kadın özgürlük mücadelesinden aldığımız tarihsel mirasla, bu 25 Kasım’da da tüm renklerimiz, tüm dillerimiz ve tüm farklılıklarımızla sokaklarda olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yazılı açıklama yayınladı. HDK, 25 Kasım'ın tarihsel sürecine dikkati çekerek, "Baskı, sömürge ve dikta şartlarına direnen üç kız kardeşin; Mirabel kardeşlerin tecavüze uğrayarak katledildiği tarih. Gerçekleşen bu saldırı erkek egemen iktidarlar açısından kadınların tarihsel, toplumsal sosyal ve siyasal bağlamından koparılmasını, şiddet, baskı ve sömürünün meşrulaşmasını hedeflemiştir" hatırlatmasında bulundu.

‘KAZANIMLAR HEDEF ALINIYOR’

Açıklamada, her gün yaşanan kadın cinayetleri, LGBTİ+lara karşı işlenen nefret cinayetleri, emek sömürüsü ile derinleşen kadın yoksulluğu, cezasızlık politikaları ile desteklenen erkek şiddeti, kayyumlarla gasp edilen eş başkanlık ve kadın kurumları, Gülistan Doku’nun ulaşılamayan bedeni ve bulunamayan katili, Kürdistan’da İpek Er’in intiharının açığa çıkardığı, özel savaş politikası ile erkek-devletin teşhir edildiğine dikkat çekildi. Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerin üstü örtülmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, kadın kazanımlarının hedef alındığı, cinsiyetçi zihniyet kodlarının topluma hakim kılınmaya çalışıldığı belirtildi.

’25 KASIM’DA RENKLERİMİZLE ALANLARDA OLACAĞIZ’

HDK'li kadınlar mücadeleyi büyütme kararlılığını yineleyerek, "Kadın özgürlük mücadelesinden aldığımız tarihsel mirasla, bu 25 Kasım’da da tüm renklerimiz, tüm dillerimiz ve tüm farklılıklarımızla sokaklarda olacağız. Çok iyi biliyor ve bildiriyoruz ki itaat etmeyeceğiz, kadınız, varız, her yerde var olacağız" dedi.