HDP'den gözaltılara tepki: Kadınlara savaş açıldı

HDP Kadın Meclisi, ESP ve SKM'lilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, AKP-MHP iktidarının kadınlara savaş açtığına dikkat çekti, "Hep birlikte sesimizi yükseltelim" çağrısında bulundu.

HDP Kadın Meclisi, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM üyelerinin gözaltına alınması üzerine yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Gözaltına alınan arkadaşlarımız; kadın özgürlük mücadelesi yürüten ve bunun için her daim sokaklarda olan arkadaşlarımızdır. İşte iktidarın korktuğu da sokakta sesini yükselten kadınlardır. Her gün kadınlara gözaltı operasyonları yaparak susturacağını sanan iktidar, şunu bilsin ki bu baskı politikalarınız biz kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor" denildi.

'HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Kadınlara dönük saldırılara vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Diyarbakır’da TJA aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği üyelerine yönelik baskı ve gözaltı operasyonları, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için İzmir’de sokaklara çıkan kadınlara yönelik saldırılar, biz kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması, çocuk istismarının yasal güvenceye alınmak istenmesi… Tüm bunlar, iktidarın kadınlara ne kadar düşman olduğunu gösteren sadece birkaç örnek. Kadın düşmanı politikalarında ısrar eden iktidar, kadınlara adeta savaş açmış durumda.
Birlikte her daim alanlarda, meydanlarda omuz omuza mücadele ettik, mücadele etmekten bir an olsun geri durmayacağız."
HDP Kadın Meclisi, tüm kadınlara, "Gelin, hayatlarımız hakkında karar almak isteyenlere karşı birlikte sesimizi yükseltelim" diye seslendi.