HDP'den Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Çalıştayı

HDP'li kadınlar, İstanbul'da Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Çalıştayı düzenledi.

HDP Kadın Meclisi, İstanbul’da Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Çalıştayı düzenledi. Online ve yüz yüze yapılan çalıştaya; milletvekilleri, Kadın Koordinasyonu üyeleri ile gazeteci, yazar, akademisyen, aktivist, sendikacı kadınlar katıldı.

Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, basına açık bölümde yaptıkları konuşmada, Meclis’teki bütçe yapım sürecinde Kadın Meclisi’nin bütçeye ilişkin perspektifine değindi.

TALEP VE ÖNERİLER ALINDI

Konuşmaların ardından basına kapalı bir şekilde devam eden çalıştayın birinci oturumunda; “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme: Bütçe yapım sürecini ve  bütçeyi bir bütün olarak toplumsal cinsiyete duyarlı hale nasıl getirebiliriz?” başlığıyla tartışmalar yürütüldü ve fikir alışverişinde bulunuldu. İkinci oturumda, katılımcılardan talep ve öneriler alındı.

Çalıştayda söz alan kadınlar, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemenin elzem olduğunu belirterek, buna dair kadınların ortaklaşması gerektiğine dair konuşmalar yaptı.

Çalıştay’dan çıkan sonuç, Meclis Bütçe Komisyonu’nda paylaşılacak.

KATILIMCILAR

Çalıştayın katılımcıları şöyle:

"Ayşe Acar Başaran, Ayşegül Göğüş, Ayşe Sürücü, Bedriye Yorgun, Deniz Beyazbulut, Derya Yolcu, Dilşat Canbaz, Derya Yolcu, Ebru Günay, Emel Memiş, Fatma Kurtulan, Feray Mertoğlu, Filiz Kerestecioğlu, Gülistan Atasoy, Gülsüm Ağaoğlu, Hüda Kaya, Kadriye Özgüç,  Latife Demirci Kahya, Mine Akarsu, Nebile Irmak Çetin, Necla Akgökçe, Nuran İmir, Semiha Arı, Semra Güzel, Şemsa Özar, Özgün Akduran, Züleyha Gülüm."