HDP Kadın Meclisi: Geçit vermeyeceğiz

HDP Kadın Meclisi, PM Üyesi Büşra Kuyun'un kaçırılmasına dikkat çekerek, "İktidarın kadın ve Kürt düşmanı politikalarından bağımsız değildir. Geçit vermeyeceğiz" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Parti Meclisi (PM) Üyesi Hatice Büşra Kuyun'un kaçırılmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KADIN VE KÜRT DÜŞMANLIĞININ SONUCU'

Açıklama şöyle:
"AKP-MHP faşist iktidarı, Covid-19 ile mücadele edeceği yerde, halkın taleplerini karşılamak yerine virüsü fırsata çevirerek partimize ve temsil ettiğimiz kadın irademize saldırmaya devam ediyor. Bir taraftan İnfaz Yasası ile çeteleri, istismarcıları, tacizcileri, şiddet faillerini hiçbir koruyucu önlem almadan salıverirken, diğer yandan kadın mücadelesi yürüten arkadaşlarımızı hedef haline getiriyor.
Öyle ki, Parti Meclisi (PM) üyemiz Hatice Büşra Kuyun'un, Van'da gün ortasında kaçırılması bunun açık bir göstergesi. Büşra arkadaşımız, kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılarak Van'ı terk etmesi konusunda tehditlere maruz kalmıştır. Tekçi egemen erkek anlayışının; kaybetme politikasının, gençlere yönelik yasa dışı gözaltı saldırılarının ilk olmadığını biliyoruz. Geçmiş iktidarların; faşizan uygulamalarını, cinsiyetçi, militarist politikalarını reddeden kadınların da bu tür tehditlere maruz kaldığını çok iyi biliyoruz.
Büşra arkadaşımızın da kaçırılıp tehdit edilmesi; AKP-MHP faşist blokunun kaybetme politikası ile kadın ve Kürt düşmanı politikalarından bağımsız değildir.  

'GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Büşra, Van'da aynı zamanda gençlik çalışması yürüten ve son kongremizin ardından PM üyesi seçilen bir mücadele arkadaşımız. Onun verdiği mücadeleden korkanlar, Büşra arkadaşımızı yalnız sanmasın. Erkek egemen zihniyetinin temsilcisi olan AKP-MHP ittifakının; tutuklamalarına, siyasi soykırım operasyonlarına, tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen kadınlar olarak sesleniyoruz; bu politikalarınıza asla geçit vermeyeceğiz.
Kadın dayanışmamız ve birlikteliğimiz sizin tehdit ve mafyavari zihniyetinizden daha güçlüdür. Baskı ve tehditlerle bizi mücadelemizden alıkoyacağını sananlar, direniş tarihimize baksınlar. Biz kadınlar, Rosalar'ın, Saralar'ın, Behice Boran'ların mirasını devralanlarız. Geçmişte bu tür baskılarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hiçbir baskı ve tehditle, kadın özgürlük mücadelesi yürütmemize,  demokratik siyaset yapmamıza engel olamayacaksınız."