HDP’li Güzel’in gözaltına alınması protesto edildi

HDP’li Semra Güzel’in gözaltına alınmasını protesto eden HDP Mersin Kadın Meclisi, kadınların iktidarın saldırılarını boşa çıkaracağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi, milletvekilleri Semra Güzel'in gözaltına alınması ve hedef gösterilmesine ilişkin il binası önünde açıklama yaptı. “Semra Güzel irademizdir” pankartının açıldığı açıklamada, kitle sık sık “Semra Güzel onurumuzdur”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Açıklama metnini HDP Mersin Kadın Meclisi üyesi Hamdiye Kırıcı okudu.

'KADIN İRADESİNE SALDIRI'

İktidarın Güzel’e yönelik bir süredir linç kampanyası başlattığını ve bir fotoğraf karesi üzerinden vekilin hedef alındığını hatırlatan Kırıcı, hakkında hazırlanan fezleke ve dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçildiğini söyledi.

Kırıcı, “İktidar savaşı canlı tutarak, kadın meclislerimizi ve bunun üzerinden tüm kadınları hedef alarak partimize karşı başlatmış olduğu çöktürme planında sonuca gitmek istiyor. Semra yoldaşımıza yapılan bu saldırı, Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrardır. Kürt halkının, Kürt kadınların yaşadığı ortak acıyı yok saymaktır. Semra Güzel vekilimizin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması, aynı zamanda Diyarbakır halkı başta olmak üzere, kadın iradesine yönelik bir saldırıdır. Kadın iradesine saldırı siyasette kadın görmeye tahammül edememektir” diye konuştu.

Kırıcı, “Demokrasi güçlerinin onurlu mücadelesini bastırmayı, boğmayı ve tasfiye etmeyi hedeflemektedir” diyerek kadınlar olarak saldırıları boşa çıkaracaklarını söyledi. 

Konuşmanın ardından yapılan oturma eylemiyle açıklama sona erdi.