HDP'li kadınlar: Semra Güzel halkın ve kadınların iradesidir

Semra Güzel'in vekilliğinin gasp edilmesine karşı açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Semra Güzel halkın, kadınların iradesidir. Kadın siyaseti iktidarı düşürecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP erkek ittifakı, bir yandan yaşadığı çoklu krizleri ülkede mutlak bir olağanüstü hal durumu ile örtmeye çalışırken diğer yandan karşısında en güçlü muhalefeti gösteren kadınlara ve Kürtlere saldırılarına hız kesmeden devam etmektedir. Erkek egemen savaş ittifakının belli bir zamandır yürüttüğü kumpaslarla Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi bir siyasi soykırım operasyonunun devamı niteliğindedir" denildi.

'KADINLAR SİZİ İKTİDARDAN DÜŞÜRECEK'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Ülkede yolsuzluğun başını çekenler, her suçluyla er ya da geç fotoğrafı çıkanlar, kar ve sermaye hırsıyla halkları ve özellikle kadınları yoksulluğa, şiddete mahkum edenler yargılanmaz iken Diyarbakır halkının iradesi olarak seçtiği Semra vekilimiz hedef gösterilmiştir.

Kumpastan bu zamana vekilimizi hedef gösteren, gözaltı sırasında Semra Güzel’in başını eğmeye çalışanlara bir kez daha söylüyoruz: Kadınlara hiçbir zaman baş eğdirmeyeceksiniz. Geçmişten bugüne mücadelemiz, erkek egemen iktidarlara karşı direnişin mücadelesidir.  Ne kadın düşmanı siyasetinize boyun eğecek, ne de sizin önünüzde diz çökecek tek bir kadın dahi yoktur.

 Kadınları istihdamdan, siyasetten, yaşamdan silme çabanızın farkındayız. Size cevabımız şudur: Halkın, kadınların verdiği sorumluluğu geri alacak olan yine halktır, kadınlardır. Kumpaslarınız, saldırılarınız, kirli politikalarınız ile kadınları yıldırma düşlerinizden 'Jin, jiyan, azadî' haykırışımızla uyanacaksınız.  Sayılı günler kaldı; zorla, baskıyla, vekillikleri düşürerek durdurabileceğinizi zannettiğiniz kadın siyaseti sizi iktidardan düşürecek.

Bulunduğumuz her yerde 'Semra Güzel irademizdir' demeye devam edeceğiz. Semra Güzel halkın, kadınların iradesidir!"