İsveç ve Finlandiya’da protesto eylemleri

AKP-MHP faşist ittifakının HDP'li belediyeleri gasp etmesini protesto etmek için kadınlar, İsveç'in 4 kentinde ile Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de eylemler düzenledi.

Her hafta cumartesi günleri Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarını kınamak için meydanlara çıkan Kürt kadınları, dün de Stockholm, Örebro, Göteborg ve Uppsala illerinde meydanlardaydı.

4 ilde gerçekleşen eylemlerde Kürt Kadın Hareketi'nin yanı sıra PKK, KCK bayrakları, Türk devletinin kayyum uygulamalarını, Kürtlere yönelik tutuklamalarını kınayan pankart ve dövizler taşındı.

Başkent Stockholm'de taşıt trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesi'nde düzenlenen eylemde yandaş medyanın İsveç Sosyal Demokrat Parti Milletvekillerini hedef gösteren tutumlarını kınayan bildiriler dağıtıldı.

Göteborg'de Sema Kadın Komünü'nün çağrısıyla yapılan eylemde yapılan konuşmalarda kadına yönelik şiddetin son bulması talep edildi. İsveç halkına Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarına karşı çıkmaları ve dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı yapıldı.

Eylemlerde ayrıca, kayyum gaspları ve HDP'li siyasetçilere yönelik soykırım operasyonlarını kınayan sloganlar atıldı.

HELSİNKİ

Kadın Hareketinin çağrısı ile Helsinki merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, koronavirüsün yaygınlaşması nedeniyle toplumda artan şiddeti ve Türk devletinin Kürtlere yönelik baskı ve saldırıları kınamak için bir eylem gerçekleştirdi.

HDP'ye yönelik tutuklamaları, belediye gasplarını kınayan pankartlar ve TJK-E bayrakları taşıyan eylemciler, çevreden geçenleri Türk devletinin kayyum uygulamaları ve Kürdistan'a yönelik saldırıları hakkında bilgilendirdi.

Bir saat süren eylem Türk devletini kınayan sloganların atılmasıyla son buldu.