Paris'te ‘Jin jiyan azadî’

Paris'te binlerce kişi, Jîna Emînî’nin İran “ahlak polisi” tarafından katledilmesiyle tetiklenen gösterilere yönelik İran’ın katliam politikasını protesto etmek için yürüdü.

Fransa’nın başkenti Paris’te eylemciler Place de la République'den kentteki büyük hareketlerin geleneksel rotası olan Place de la Nation'a yürüdü.

Şiddetli sağanak yağışa rağmen yürüyen halk, “İlk feminist devrime katılın", Jîna Emînî senin adın ayetullahların zulmünü sarstı", “Diktatöre Ölüm” sloganları yanında Rojava Devrimi sürecinden sonra İran'daki gösterilerin yasası haline gelen “Jin, jiyan, azadî” sloganını attı.

Sosyalist Parti'nin ilk sekreteri Olivier Faure, ekolojist milletvekili Sandrine Rousseau ve LFI (radikal sol) MEP Manon Aubry'nin de aralarında bulunduğu solcu şahsiyetler, ıslıklar arasında söz aldı.

Kitle, konuşmacılar New York'ta yapılan arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun oturumu esnasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile el sıkışmasından söz ettiğinde protesto etti; “Fransız hükümeti Mollalarla flört ederken Mollalar kadınları öldürür” diye kınadı.