Jîna’nın işkenceyle katledildiği raporlandı

İran’ın ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra “kalp krizi” sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Jîna Emînî’nin hastane raporlarında, kafasına aldığı ağır darbeler sonucu katledildiği ortaya çıktı.

İran polisi Rojhilatlı Jîna Emînî’nin kalp krizinden kaynaklı yaşamını yitirdiği iddia ediyordu ancak gerçek, Jîna’nın kaldığı hastanenin bilgisayarının hacklenmesi ile ortaya çıktı.

Paylaşılan sağlık raporunda yer alan tomografi (CT) taramasında, Jîna Emînî’nin kafatasında oluşan çatlak ve kırıklardan kaynaklı beyin ödemi ortaya çıktığı ve bu nedenle yaşamını yitirdiği bilgileri yer aldı.  

DARP SONUCU KOMAYA GİRDİ

Iran International'da yer alan habere göre, tomografi taramasında aldığı darbeler sonucu oluşan komplikasyonlar nedeniyle Jîna Emînî’nin kafasının sağ tarafında kırık ve çatlakların oluştuğu belirtildi. Aynı zamanda akciğerinde salgı ve kan varlığı da raporlara yansırken, ciğerlerinde sıvı birikmesi ve kafasına aldığı ağır darbelerin ardından komaya girdiği raporda yer aldı. 

HÜKÜMETİN İDDİALARI YALAN ÇIKTI

Emînî’nin zamanında müdahale edilmediğinden kaynaklı komaya girdiği ve hayatını kaybettiğini belirten ailesinin beyanlara rağmen Cumartesi akşamı bir TV kanalına konuşan İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Jîna Emînî’nin tıbbi tedavisinin eksiksiz ve zamanında yapıldığını iddia etmişti. Öte yandan İran yetkilileri de Jîna Emînî’nin çocukluğundan beri epilepsi ve kalp hastalığı olduğunu söylemişti ancak bu iddialar ailesi tarafından reddedildi.