Jîna ve Nagîhan için Avrupa’da eylemler sürüyor

Nagihan Akarsel ve Jîna Emînî’nin faşist devletler tarafından katledilmesi, Osnabrück, Helsinki ve Stockholm’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin Süleymaniye’de, İran devletinin ise Tahran’da katlettiği Kürt kadınlar Nagihan Akarsel ile Jîna Emînî için Avrupa merkezlerinde protestolar sürüyor.  

OSNABRÜCK

Almanya’nın Osnabrück kenti merkez tren istasyonu önünde Osnabrück Şehit Jiyan Komünü ile Münster Şehit Şilan Komünü’nün organizesiyle bir eylem gerçekleştirildi.

Jîna Emînî ile Nagihan Akarsel şahsında kadın katliamlarına dikkat çekilen eyleme birçok partiden kadın temsilciler katıldı.
İşgalci devletlerin Kürt kadınlar şahsında toplumu yok etmek istediği belirtilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Kadın özgür olmadıkça toplum özgür olmaz” tespitini çiğnemek için her gün kadınları katlettiklerine işaret edildi. Ancak Kürt kadınların “Jin jiyan azadî” felsefeleriyle işgalciliğin kirli politikalarının boşa çıkarıldığı vurgulandı.

Eylem, atılan “Jin jiyan azadî” sloganıyla sona erdi.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın Helsinki kentinde ise Uluslararası Af Örgütü’nün çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda Kürt, İranlı ve Finlandiyalı örgütün katılımıyla, Jîna Emînî’nin katledilmesiyle tetiklenen İran ve Rojhilatê Kurdistan’daki serhildana destek vermek amacıyla bir eylem gerçekleştirildi.

Finlandiya Dış İşleri Bakanlığı binası önünde yapılan eylemde, PJAK ve KJAR da kendi flamaları ve pankartlarıyla katıldı. Açıklamalar ve atılan sloganlarla İran devleti protesto edildi, haftalardır serhildanda olan İran halklarıyla dayanışma mesajları verildi.

Helsinki’de de “Jin jiyan azadî” atılan temel slogan oldu.

STOCKHOLM

İsveç’in Stockholm kentinde de kadınların öfkesi dinmedi. Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel ve Jîna Emînî için günlerdir alanlarda eylem halinde olan kadınlar, taşıdıkları pankartlar ve haykırdıkları “Jin jiyan azadî” sloganıyla Türk ve İran devletlerini protesto etti.