Jinên Tîrêjên Rojê 17 araç ve iki iş yeri yaktı, ırkçıları uyardı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, 15’i lüks olmak üzere 17 araç ve iki iş yeri yaktıklarını, bir polis yaraladıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê, 29 Temmuz’da Mersin’e bağlı üç ilçede eş zamanlı eylemlerde “faşistlere ait” 15 lüks araç ve iki iş yerini ateşe verdiklerini belirtti.

Açıklamada, “Yapılan eylemler sonucu faşistler maddi açıdan çok büyük ölçüde zarara uğratılmıştır” denildi.

30 Temmuz’da İstanbul’un Silivri ilçesine Türk polisine yönelik eylem gerçekleştirdiklerini belirten İnisiyatif, “Birimlerimiz, faşist polislerin aracına el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlemiştir. Araç büyük çapta hasar görmüş, polislerden biri ağır yaralanmıştır. Paniğe kapılan faşistler korku içinde etrafta bulunan benzin istasyonuna sığınmıştırlar” dedi.

Aynı gün İstanbul-Yeşilköy’de AKP ve MHP’li faşistlere yönelik bir eylem gerçekleştirdikleri bilgisini veren İnisiyatif, eylemde bir faşistin aracından indirilerek “cezalandırıldığını” ve aracın yakıldığını belirtti.

30 Temmuz’da ayrıca “savunmasız bir kürdü barbarca öldüresiye linçe uğratan bir şahsın tespit edilerek takibe alındığını” ifade eden İnisiyatifi, söz konusu saldırganın aracının yakıldığını kaydetti.

KÜRTLERE SALDIRAN IRKÇILARA UYARI

İnisiyatif, “Sadece aracı yakılarak bu yanında kalmayacaktır. Savunmasız Kürtleri her geçen gün başka bir şehirde onlarca kişiyle işkence ediyorsanız, bunun hesabı misliyle sorulacaktır. Bu kişiler birimlerimizce görüldükleri yerlerde cezalandırılacaktır” uyarısında bulundu.

İnisiyatif, “Bu eylemlerimizle birlikte savunmasız Kürtlere yaptığınızın hesabı her gecen gün sizden sorulacaktır. Bu eylemlerimiz Kürtlere yapılan linç girişimlerine misilleme olarak yapılmıştır” diyerek ağustos ayında da aynı amaçlı eylemlerde bulunacaklarını bildirdi.