Jinên Tîrêjên Rojê: 2 işyeri ve 4 araç imha ettik

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, üç kentte bir kağıt üretim fabrikası, bir nalbur dükkanı ve dört aracı ateşe verdiklerini duyurdu.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve gerillanın Heftanîn direnişini selamlamak için bir çok kentte eylemler düzenlediklerini açıkladı.

İnisiyatif, şu ifadeleri kullandı: "Önder Apo üzerindeki ağar tecrit devam ediyor. Bu faşist soykırımcı politikalara karşı bizler Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi olarak her alanda mücadele edeceğiz. Özgürlük Hareketimizin başlattığı yeni ve tarihsel hamle doğrultusunda eylemlerimiz aralıksız sürecektir. Cenga Heftanîn'de ağır bir yenilgi ve darbe alan TC güçleri geri çekilmiştir ve tüm dünya karşısında yenildiğini göstermiştir. Bu direnişin öncüleri canı pahasına fedaice direnip düşmanı Kürdistan topraklarından söküp attı. Bu zaferi yaratan kahraman şehitlerimizi anıyor mücadelelerine bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Bu tarihi hamle sürecine aktif katılalım tecrit kıralım ve özgürlüğü sağlayalım unutmayalım ki bizler 'sonuç ne olursa olsun son muhteşem olacak' diyen Fermandar Çiyagerlerin yoldaşlarıyız."

Açıklamada Amed, İstanbul ve Kocaeli'de gerçekleştirilen eylemler şöyle sıralandı:

"12 Eylül tarihinde Amed'in Bağlar ilçesinde belediyeye ait zabıta servis aracı birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

13 Eylül günü İstanbul Tuzla'da faşist AKP'liye ait bir nalbur dükkanı yakılarak imha edildi, büyük çapta maddi zarara uğratıldı. Ayrıca bu şahsa ait bir lüks araç da birimlerimiz tarafından yakıldı.

13 Eylül'de Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faşist barbarlara ait bir kağıt üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verildi. Fabrika tamamen küle dönerken fabrikaya ait iki araç da ateşe verildi."

İnisiyatif, "Bu eylemleri Önder Apo'ya uygulanan tecritte karşı ve Cenga Heftanîn direnişi ile şehitleri anısına gerçekleştirdik" diye ekledi.