Jinên Tîrêjên Rojê 4 işyeri ve 11 lüks aracı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Bursa, Mersin ve İstanbul’da polisleri ve faşistleri hedef aldıklarını belirterek, dört işyeri ve 11 lüks aracı ateşe verdiklerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, eylemlerin 8 ve 9 Kasım tarihlerinde gerçekleştiğini belirtti.

Eylemler şöyle sıralandı:

“8 Kasım’da Bursa’nın İnegöl ilçesinde faşistlerin yoğunlukta yaşadığı merkez mahallesinde birimlerimiz tarafından AKP-MHP rejimine bağlı faşistlerin araçlarına ve iş yerlerine eylemler düzenlemiştir. Bu eylem sonucu 8 lüks araç ve 3 iş yeri birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

8 Kasım’da Mersin’in Tarsus ilçesinde birimlerimiz gece saatlerinde devriye yapan faşist TC devletinin polisine ait bir aracı iki koldan el yapımı patlayıcılar ve havai fişeklerle vurmuştu. Eylem sonrası polisler korku ve panik içerisinde mahalleden çekilmiştir.

9 Kasım’da İstanbul-Hadımköy’de AKP rejimine yakınlığı ile bilinen faşist bir iş adamına ait beyaz eşya deposu ve depoya ait 3 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip küle dönüştürüldü.”

 Bu eylemlerin cezaevlerindeki hak ihlalleri, işkence ve sürgünlere karşı yapıldığını belirten İnisiyatif, şunları ekledi:

“Ağır hasta tutsakların bırakılmaması ve her geçen zaman içerisinde bu hasta tutsakların hastalığı çoğalmaktadır. AKP-MHP rejimine sesleniyoruz; kirli ve kanlı ellerinizi cezaevlerin üzerinden çekin, özgürlük tutsaklarının üzerindeki faşist politikalarınızdan vazgeçin. Bunlar devam ettiği sürece size ve yakınlarınıza rahat uyku yok. Biz kadınlar bu faşist rejimi yıkmaya kararlıyız. Bu doğrultuda birimlerimiz ve genç kadınlar özgürlük tutsaklarını daha güçlü sahiplenmeli.”