Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi: Herkes hamleye aktif katılmalı

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, İstanbul ve Kocaeli'de eylemler düzenledi, "Gün serhildan ruhuyla hamleye katılma günüdür" mesajını verdi.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, İmralı tecridi ve zindanlardaki baskılara karşı eylemler düzenledi.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önderliğimiz ve zindanlardaki yoldaşlarımız üzerindeki tecrit ve baskılar devam ediyor. Heftanîn şahsında gerilla direnişi karşısında ağır darbeler alıp yenilgiye uğrayan soykırımcı devlet, içeride katliam ve imha politikalarını derinleştiriyor" denildi.

'HERKES AKTİF KATILIM SAĞLAMALI'

"Faşist TC devleti bilsin ki direnişimiz bu politikaları boşa çıkaracak ve düşmanı büyük yenilgiye uğratacaktır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Yeni sürece uygun olarak hareketimizin başlattığı 'özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesi kapsamında gelişecek serhildan ruhu başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşlarımızın özgürlüğünü getirecektir. Dost ve düşman herkes bilsin ki zafer direnenlerin olacak, işgalciler, ihanetçiler kaybedecek. Tüm Kürdistan gençliği bu zafer hamlesine Hareketimiz PKK'nin ve Önder Apo'nun etrafında kenetlenerek aktif katılmalı ve üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir.
Gün serhildan ruhuyla hamleye katılma günüdür, gün Önder Apo'yu özgürleştirme günüdür. Gün düşmanın gerçekleştirdiği katliamların hesabını sorma günüdür. Bu faşist rejime ve işbirlikçilere karşı eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir."

FAŞİSTLERİN İŞ YERİ VE ARAÇLARI YAKILDI

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, son günlerde düzenlediği eylemler hakkında ise şu bilgileri verdi:

"21 Eylül günü İstanbul Tuzla'da AKP-MHP'li faşistlere ait plastik üretim deposu birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

22 Eylül günü İstanbul Arnavutköy'de faşistlere ait bir kumaş üretim fabrikası kadın birimimizin tekniki bir eylemi ile ateşe verilmiştir. Fabrika küle dönerken, fabrikaya ait iki yük kamyonu da ateşe verildi.

23 Eylül'de İstanbul Ataşehir'de MHP'li ülkü ocaklarını koruyan faşist saray bekçilerini taşıyan araca el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi. Bekçiler korkuyla kaçarken, araç birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

24 Eylül günü Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde faşistlere ait 4 araç birimlerimiz tarafından ateşe verildi."