Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi'nden 3 kentte eylem

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da eylemler düzenledi, "Eylemlerimiz faşist iktidarı ve onların duvarlarını yıkacağız ve özgürlüğü sağlayacağız" mesajını verdi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, İmralı tecridi ve zindanlardaki baskılara karşı birçok eylem düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"Önder Apo üzerinde faşist AKP-MHP faşizminin yürüttüğü tecrit ve izolasyon devam ediyor. Kürt Özgürlük Mücadelesini bitirmek için her türlü politikayı deneyen faşist iktidar yine de başaramıyor. Önder Apo'nun yarattığı çizgi ve mücadele bugün zafer yolunda ilerliyor. Her gün onlarcasını tutukladığınız bu halk devrim yolunda ilerliyor. Zindanlarda uyguladığınız baskı, işkenceler bizi yıldıramayacak. Bugün nasıl ki binlerce yoldaşımız direniyor ve diz çökmüyorsa bu direniş devam edecek. Biz bu mücadelenin öncü gücü olan genç kadınlar olarak, yoldaşlarımızla zafer halayları çekeceğimiz gün yakındır! Önder Apo ile buluşacağımız gün yakındır, artık özgürlüğü sağlama zamanıdır. Eylemlerimiz ile bu faşist iktidarı ve onların duvarlarını yıkacağız ve özgürlüğü sağlayacağız."

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları da şöyle verildi:

"17 Ekim'de Kocaeli Çayırova'da AKP-MHP'li iş adamına ait bir plastik üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi, fabrikada büyük çapta maddi zarar yaşandı.

19 Ekim'de İstanbul Tuzla'da faşist AKP üyesi olan Ülker firmasına ait üretim fabrikasına birimlerimiz eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda fabrika yanarak küle döndü. Ayrıca fabrikaya ait 3 araç da birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

20 Ekim'de İstanbul Zeytinburnu'nda ülkü ocaklarına ait ve uyuşturucu satış yapılan 2 araca yönelik birimlerimiz önce el yapımı patlayıcılar ile eylem düzenledi, ardından yakarak imha etti.

21 Ekim'de İstanbul Başakşehir'de MHP'li faşistlere ait 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

22 Ekim'de Tekirdağ Çerkezköy'de faşistlere ait bir kumaş fabrikası ve fabrikaya ait 2 araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Fabrikada büyük çapta maddi zarar yaşandı."

İnisiyatif, açıklamalarının sonunda gençlere, "Gelin, faşizme karşı birlikte mücadele edip bu tecrit ve işkence duvarlarını direnişimiz ile yıkalım ve özgürlüğü sağlayalım" diye seslendi.