Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi'nden Ali Çiçek anısına eylemler

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, Ali Çiçek anısına eylemler düzenleyerek, "Kürdistan gençliği Ali Çiçek yoldaşın mücadelesine ve anısına bağlı kalmalı" dedi.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, şehit Ali Çiçek anısına eylemler düzenledi.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan sömürgedir diyen Önder Apo ve yoldaşları Kürdistan'da yeni bir mücadele ve direniş ruhu yarattı. PKK, çıkışıyla beraber sadece Kürdistan'da değil, tüm ezilen halklara bir umut ışığı oldu. 'PKK'yi iki günde bitiririz' diyenlerin hepsi tarih sayfalarına gömüldü ancak PKK 40 yılı aşmış mücadelesini zafere taşıma yolunda dimdik ve daha güçlü bir şekilde ayakta" denildi.
Açıklamada, "Amed zindanında şehit Ali Çiçek ve yoldaşları bu halk uğruna bedenini feda etti; bize direnmeyi, PKK'yi sevmeyi öğrettiler. Kürdistan gençliği Ali Çiçek yoldaşın mücadelesine ve anısına bağlı kalmalı. Mücadele uğruna on binlerce yoldaşımız şehit düştü. Biz Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi'nden genç kadınlar olarak şehitlerimizin yolundan gideceğimizi ve anılarına bağlı kalacağımızı belirtiyoruz" diye kaydedildi.

FAŞİSTLERİN İŞ YERİ VE ARAÇLARI YAKILDI

İnisiyatif, Ali Çiçek'in anısına düzenlediği eylemleri de şöyle duyurdu:

"16 Eylül günü Kocaeli'nin Derince ilçesinde TC'nin faşistlerine ait bir tekstil atölyesi birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

17 Eylül günü İstanbul Çatalca'da AKP-MHP'li faşistlere ait bir kumaş üretim fabrikası birimlerimizce ateşe verildi; fabrika kullanılamaz hale gelirken, büyük çapta maddi zarar yaratıldı.

18 Eylül günü İstanbul Ortaköy'de AKP'li iş adamlarına ait 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilerek imha edildi.

18 Eylül günü Kocaeli Gebze'de AKP'lilere ait bir işyeri ve işyeri sahibine ait 1 lüks araç yakılarak imha edildi."