Jinên Tîrêjên Rojê bir süpermarket ve bir fabrikayı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, bir süpermarket, bir kağıt üretim fabrikası, bir uyuşturucu deposu ve çok sayıda aracı ateşe verdiklerini açıkladı.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada Amed, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildidi.

Açıklamada, bu eylemlerin "faşist TC devleti ve çetelerinin Kürdistan'da gerilla şehitliklerine yönelik vahşi ve insanlık dışı saldırılarına misilleme olarak ve Önder Apo üzerindeki tecride karşı yapıldığı" belirtildi.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

"26 Eylül günü Amed'de Yeniköy mezarlığındaki gerilla şehitliğine birimlerimiz tarafından pankart asıldı.

27 Eylül günü Sakarya'da AKP'li bir iş adamına ait süpermarket deposu birimlerimiz tarafından teknik bir eylem ile vurulmuştur. Depo kullanılamaz hale getirilerek, milyonlarca TL zarara uğratılmıştır.

28 Eylül günü Kocaeli Gebze'de AKP-MHP'li faşistlerin ortak çalıştırdığı bir kağıt üretim fabrikası birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

29 Eylül günü İstanbul Büyükçekmece'de AKP'li gençlere ait olduğu tespit edilen uyuşturucu deposu olarak kullanılan ev, içindeki uyuşturucu maddeler ile beraber yakılarak imha edildi.

29 Eylül günü İstanbul Bahçelievler'de AKP belediyesinin kullandığı özel bir şirkete ait servis otobüsü yakılarak imha edildi.

30 Eylül günü İstanbul Silivri'de ülkü ocaklarına ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi."