Jinên Tirejen Roje'den erkek şiddetine karşı eylemler

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, erkek şiddetine karşı birçok şehirde eylemler düzenledi.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, birçok şehirde kadına yönelik şiddete karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"Günümüz faşist iktidarlar döneminde gerek Kürdistan ve Türkiye'de gerekse dünya genelinde kadın katliamları ve şiddet tüm hızıyla devam ediyor. Kadını adeta kendi tekeline alıp sömüren kapitalist sistemde kadın özgürlüğüne dair hiçbir şey bırakılmak isteniyor. Fakat tarihte olduğu gibi kadınlar bugün de kendi özgürlüğü ve erkek egemenliğine karşı sesini yükseltiyor ve mücadele ediyor.

Kürt kadınlarının özgürlük hareketinin öncülüğünde Kürdistan ve Ortadoğu'da geliştirdiği mücadele ve verdiği bedeller kadın özgürlüğü için dünya kadınlarına umut olmuştur. Rojava'da, Şengal'de, Heftanin'de kadın direnişçiliği DAİŞ ve Türk çetelerine karşı direniş sembolü olmuştur.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde tüm kadınları daha aktif mücadele etmeye ve direnerek özgürlüğümüzü yakalamaya, Önder Apo'nun geliştirdiği kadın özgürlük paradigmasını oluşturmaya ve savunmaya çağırıyoruz."

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, eylemlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"7 Kasım günü Amed Bağlar'da uyuşturucu ve fuhuş yapanlara yönelik eylem düzenlendi, bu kapsamda Bağlar Murdiye Mahallesi'nde 170. Sokak'ta Nevzat isimli şahsa ait eve bombalı eylem gerçekleştirildi.

7 Kasım'da Amed Sur ilçesinde Camibekir Mahallesi'nde fuhuş yaptığı tespit edilen Mehmethan Ün isimli şahsın işlettiği Malamine isimli kafeye bombalı eylem gerçekleştirildi, eylem sonucunda kafede büyük çapta hasar oluştu.

11 Kasım'da günü Bursa Yenişehir'de AKP-MHP'li çetelere ait bir nalbur deposu birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

12 Kasım günü Sakarya Pamukova ilçesinde faşist tecavüzcü kişilere ait bir market ve 1 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.

13 Kasım'da Amed'in Sur ilçesinde Bagivar Mahallesi'nde Bim marketine ait araç birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

14 Kasım'da Kocaeli Dilovası'nda AKP destekli uyuşturucu çeteleri ve fuhuş yapıldığı tespit edilen depoya şahıslar içerideyken havai fişek ve el yapımı bombalar ile eylem düzenlenip daha sonra ateşe verildi.

15 Kasım günü İstanbul Şile'de AKP destekli faşist firmaya ait 4 servis aracı yakılarak imha edildi.
16 Kasım'da İstanbul Bahçelievler'de özel harekât polislerinin konumlandığı nokta ve zırhlı araca EYP'li ve havai fişekli eylem düzenlenmiştir. Korku ve panikle karakola sığınan faşist polisler rastgele etrafa ateş açmış ve halka saldırmıştır, eylem sonrası birimimiz sağlam bir şekilde alandan ayrılmıştır.

17 Kasım'da Tekirdağ Muratlı'da faşistlere ait 5 araç yakılarak kullanılamaz hale getirildi.
Bu eylemlerimiz kadına yönelik şiddete ve son zamanlarda katledilen kadınların anısına düzenlenmiştir."