Amed'de tecride karşı yarın yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı

Amed’de esnaf ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı yarın yapılacak yürüyüşe katılma çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Barış Anneleri Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek  amacıyla yarın gerçekleştirecekleri yürüyüşe ilişkin Yenişehir İlçesinde esnafı ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve beraberindeki heyet yoğun ilgiyle karşılandı. Esnafla konuşan Aydeniz, “Bu zulmü görüyorsunuz, biz her zaman ayaktayız. Korkmuyoruz ve kazanacağız, bu zulme karşı birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Esnaflar ise “Ölene kadar yanınızdayız, başkalarına işletmelerimiz kapalı ama sizlere sonuna kadar açık. Sizinle birlikteyiz” diye konuştu.

 Yenişehir İlçe önünde konuşma yapan Saliha Aydeniz şunları ifade etti:

“Bugün Diyarbakır’da bir esnaf ziyareti yapmak istedik. Ama binlerce kollukla ve araçlarıyla engellemeye çalıştılar. Aslında tecrit tam da budur.  Budur, anti demokratik yönelim. Bu insan haklarına ne kadar tahammülsüz olduklarının göstergesiydi. Esnaf ziyaretini bile bu kadar korku içinde takip ettikleri ne kadar aciz olduklarını gösterir. Her zaman her yerde, her ortamda bu faşizme karşı mücadele edeceğimizi, asla sokakları boş bırakmayacağımızı ifade ediyoruz. Her gün sokaklarda olacağız.”