JKŞ: İran ve Rojhilat'ta sokaklarını tutuşturan kadınlara selam olsun!

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), "İran rejimini hedefleyen, öncülüğünü kadınların üstlendiği bu halk hareketini büyütmeyi görevimiz olarak görüyoruz” diye belirtti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), İran’da Jîna Emînî’nin (Mahsa Amini), Ermenistan’da ise Ansuh Apetyan isimli kadın askerin katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

JKŞ, “İran ahlak polislerince gözaltına alınan ve işkence ile öldürülen Jîna Emînî (Mahsa Amini), Azeri askerlerinin cinsel saldırı ve işkenceleriyle katledilen Ermenistan askeri Ansuh Apetyan'ı asla unutmayacağız. İster ahlak polisi, ister taciz ve tecavüzcü kılığında olsun barbar aterkil sistemden hesap soracağız. Kız kardeşlerimiz, Jîna Emînî ve Ansuh Apetyan'a yapılan bu vahşi, barbar cinsiyetçi saldırılar yabancısı olmadığımız faşist DAİŞ uygulamalarının benzeridir. Aynı zihniyetten beslenen, aynı ideolojik zeminden güç alan politik saldırılardır” dedi.

'DÜNYANIN HER YANINDA HAREKETE GEÇELİM'

Erkek egemen kapitalist sistemin kadına yaşam hakkı tanımadığını vurgulayan JKŞ, şöyle devam etti:

“Bedenlerimiz erkek egemen gerici sistemlerinin sürdürülebilirliği için nesneye dönüştürülüyor, araçsallaştırılıyor, emeğimiz, bedenimiz sömürülüyor.

Kokuşmuş aile kurumunun içinde kadınlar köleleştiriliyor. Eşitlikçi, özgürlükçü dünya görüşleri ve bu doğrultudaki eylemleri nedeniyle kadınlar baskı görüyor, gözaltına alınıyor, işkenceye uğruyorlar. Tüm bu zulüm ve barbarlık erkek egemen düzenlerini bekası için.

Kadınlar, Jîna Emînî ardından Rojhilatê Kurdistan’da olduğu gibi, Türkiye’de, Irak’ta, Avrupa’nın sayısız ülkesinde gerici, politik İslamcı, erkek egemen faşist rejimlere karşı kadın enternasyonal mücadelesini büyütüyorlar. Rojhilatê Kurdistan’da başlayan bu isyan ataerkil erkek egemen sisteme karşıdır. Yoksulluğa, baskı ve sömürüye, cinsiyetçiliğe karşı başkaldırıdır. Bu isyan yangınını büyütmek, politik islamcı, gerici, faşist rejimin yenilgisine dönüştürmek için Kürdistan’dan, Ortadoğu’dan ve dünyanın her yanından harekete geçelim.

Kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze ve yaşamlarını yitiren kadınların acılarına sessiz kalmayacağız. Rojava kadın devrimimizin gücüyle Kürdistan’ın tüm parçalarındaki erkek egemen sisteme karşı savaşmaya devam edeceğiz. Kadınların kazanılmış mevzisi olan Rojava devriminin savunmasında kararlı duruşumuzu devam ettireceğiz."

JKŞ, Rojhilat’ta başlayan yeni kadın isyanında tüm saldırılara rağmen günlerdir sokaklara çıkan kadınları selamladı.