Kadıköy'deki Akarsel protestosuna polis saldırdı

Jineoloji dergisi editörü gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel’in katledilmesini Kadıköy’de protesto etmek isteyen kitleye polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Güney Kürdistan’da bu sabah suikast sonucu katledilen Jineoloji dergisi editörü gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel için İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı.

TJA ve HDP İstanbul Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılmak istenen eyleme ,HDP Milletvekili Musa Piroğlu destek verdi. Eylemden önce Süreyya Operası önünü ve çevresini abluka altına alan polis, herhangi bir uyarı yapmadan önce basını zorla alandan uzaklaştırdı, sonra kitleyi çembere aldı. Yaklaşık 30 kadını işkenceyle gözaltına alan polis, kadınların gözaltına alınması esnasında haber takibi yapan kadın gazetecilere de küfretti. Çok sayıda kişi, bu keyfi uygulamayı,  “Jin jiyan azadî” sloganıyla protesto  etti.

Gözaltılara tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, er ya geç bu ablukanın dağıtılacağını vurguladı. Piroğlu, şöyle konuştu: “Suikastler yapıyorlar, hapishanelerde insanları öldürüyorlar, hırsızlık yapıyorlar,  cinayete ortak oluyorlar  ama buna karşı sesini yükselteni  polis ablukasıyla boğmaya çalışıyorlar. Bilsinler ki bu abluka dağılacak. Bilsinler ki ablukanın arkasındaki saray yıkılacak. Bilsinler ki Süleyman Soylu da, en tepedeki de hesap verecek.”

Bu hukuksuzluğu uygulayan polisin cezasızlıktan cesaret aldığına da işaret eden Piroğlu, “ Buradaki amirler  Hanifi Zengin’e vali tarafından soruşturma izni  verilmemesinden cesaret alıyorlar. Ama o da bilsin ki o vali de gidecek. Ve ben buradan tekrar söz veriyorum, tekrar yemin ediyorum; Hanifi Zengin'in mahkemesine ben gideceğim ve orada şahitlik yapacağım. Onların tutuklanmasını izleyeceğim. Çünkü biz kazanacağız” dedi.

Gözaltılardan sonra tüm engellemelere rağmen Kadıköy sokaklarına çıkan bir grup, Akarsel’in katledilmesini protesto etti.