Birleşik Kürt Kadın Platformu heyeti Süleymaniye'de

Başûrê Kurdistan’a giden Birleşik Kürt Kadın Platformu heyeti, temasları kapsamında Süleymaniye'ye giderek Tevgera Gorran, Tevgera Azadî ve RJAK’ı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nuran İmir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkan Yardımcısı ve Kürt Kadın Birliği Platformu üyesi Gülşen Sincar, Akademisyen Evîn Adîn, Kürdistan Özgürlük Partisi üyesi Zeynep Dinçer’den oluşan Birleşik Kürt Kadın Platformu heyeti, Hewlêr’deki temaslarının ardından Süleymaniye’ye gitti.

Öğleden sonra Tevgera Gorran üyesi kadınları ziyaret eden heyeti, Tevgera Gorran Heyet Başkanı Nesrin Cemal ile Kurdistan Parlamentosu’nda Tevgera Gorran Grup Başkanı Gulistan Seîd karşıladı.

Nuran İmir, dört parça Kurdistan’dan oluşan genel bir platform oluşturmak amacıyla Başûr’daki parti ve kurumları ziyaret ettiklerini, Rojhilatê Kurdistan’da kadınlar öncülüğünde gelişen serhildanları mücadelelerinde örnek olarak alınması gerektiğini belirtti.

Nesrîn Cemal ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Bakurê Kurdistan kadınlarından gelen Kurdistani kadın birlik platformu oluşturulması önerisine destek verdiklerini aktardı.

Heyet daha sonra Tevgera Azadî ve RJAK merkezlerini ziyaret etti. Heyet, aynı kapsamda görüş alışverişinde bulundu.