Kadın Meclisleri: Kadın düşmanı iktidarı hep birlikte göndereceğiz!

Aralarında HDK, HDP ve ESP kadın meclislerinin de olduğu birçok kadın organizasyonu, TJA aktivistlerine yönelik saldırılara tepki göstererek, “Kadın düşmanı iktidarı hep birlikte göndereceğiz” dedi.

Kadın aktivistleri hedef alan baskılara karşı Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri, Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Sosyalist Kadın Meclisleri, Demokratik Bölgeler Partisi Kadın Komisyonu, Kadınların Kurtuluşu, Sosyalist Dayanışma Platformu Üyesi Kadınlar, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Kadın Meclisi ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi ortak bir açıklamada bulundu.

Açıklamada “Toplumu kutuplaştırma siyaseti üzerinden ayrıştırmaya çalışan AKP-MHP erkek egemen ittifakı, iktidarını korumak içim tüm zor aygıtlarını devreye koymuştur. Kurumsallaştırmak istedikleri faşizm karşısında en büyük engelin kadın mücadelesi olduğunu bilen bu erkek ittifak kadınlara yönelik saldırılarını da derinleştirerek arttırmıştır. Kadına yönelik şiddeti engellemek, kadın katillerini, failleri cezalandırmak yerine 25 Kasım’da alanlara çıkan kadınlara şiddet uygulayan iktidar bir kez daha kadın düşmanlığını tescillemiştir” ifadeleri kullanıldı.

“29 Kasım’da şafak operasyonu ile Kürt kadın özgürlük mücadelesinin çatı örgütü olan TJA’ya, TJA aktivistlerine yönelik saldırılar da bunun en açık göstergesidir” denilen açıklamada, devamla şunlar belirtildi:

“Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan 8’i tutuklanırken 10’u ise ev hapsi ile cezalandırılmak istenmiştir. Bu operasyon siyasi soykırım operasyonlarının bir devamıdır. Kürt ve kadın düşmanlığı üzerinden yürütülen kirli savaş siyasetinden bağımsız değildir. Operasyonun yapıldığı andan itibaren AKP-MHP ittifakının kadın düşmanı, cinsiyetçi erkek medyası, erkek yargısı harekete geçerek TJA çalışmalarını, TJA aktivisti kadınları kriminalize etmeye dönük her türlü girişimde bulunmuştur.    

Tüm bu saldırılar elbette ki yaklaşan seçimlerden de bağımsız değildir. Kadınları, kurumsallaştırmaya çalıştıkları faşizm karşısında en büyük engel olarak gören AKP-MHP erkek egemen iktidara en büyük cevabı kadın özgürlük mücadelemizi büyüterek seçimlerde de vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Gözaltılarla, tutuklamalarla, kadın özgürlük mücadelesini sindirmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki içeride, dışarıda nerede olursak olalım kadın mücadelesi her yerde. Ev hapsi vererek, kadın katili ve şiddet faili erkeklere takmaları gereken elektronik kelepçeleri kadın mücadelesi yürütenlere takarak kadınları evlere hapsetmeyi başaramayacaklar. Bu anlamda TJA’yı kriminalize ederek hedef gösterenlere sesleniyoruz: TJA kadın özgürlük mücadelesi yürüten Kürt kadınlardır. Kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin adıdır. Jin, jiyan, azadî diyen Kürt kadın özgürlük mücadelesinin çatı örgütüdür.

Kürt kadınlara yönelik gerçekleştirilen bu operasyonlarla işlediğiniz suçların üstünü örtemeyeceksiniz. İktidarınızı kurtaramayacaksınız. Kadın özgürlük mücadelemiz ve feminist mücadelemiz önünde engel olamayacaksınız. TJA’lı kadınlarla dayanışma içerisinde olacağız ve bu erkek egemen kadın düşmanı iktidarı hep birlikte göndereceğiz!”