Üç kentte kadına yönelik şiddet protesto edildi-YENİLENDİ

Artan kadın cinayetleri ve kadın kurumlarına yönelik saldırılar Almanya’nın Duisburg, Frankfurt ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da protesto edildi.

Duisburg’da Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin her çarşamba günü Avendukplatz’da gerçekleştirdiği eylem 11’inci haftasında devam etti.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amara Tolhildan söz aldı. Tolhildan, dünyanın her köşesinde toplumsal ve bireysel şiddetten kaynaklı ülkesi, dini, dili, milliyeti ve rengine bakılmaksızın her gün milyonlarca kadının zarar gördüğünü ya da yaşamını yitirdiğine dikkat çekti ve zulme karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Türkiye destekli tecavüzcü çetelerin Efrîn’de kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz, çıplak işkence uygulamalarına da vurgu yapan Amara Tolhildan, “Özgürlük Hareketi, Kürt halkına ve kadınlara yönelik bu sömürgeci tecavüzcü zihniyete gerekli cevabı öz savunma temelinde verecektir” dedi. TÇŞ adına bir konuşmanın da yapıldığı eylemde “Jin, jiyan, azadi", “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Eylem 18 Temmuz günü Köln'de yapılacak olan ürüyüşe katılım çağrısıyla sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de düzenlenen bir eylemle kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Frankfurt Liebfrauenberg’te Amara, Nujin ve Sara kadın meclisleri ve Women Defend Rojava grubunun organize ettiği eyleme Yeni Kadın ve ADKH aktivistleri de katıldı. TJK aktivistlerine yönelik düzenlenin siyasi soykırım operasyonları kınandığı eylemde Frankfurt Kobanê derneği adına bir bilgilendirme standı da açıldı.

Kadın Barış Bürosu’nun (CENİ) bildirisinin de okunduğu eylem, “Jin, jiyan, azadi” sloganı ile sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da kadına yönelik şiddet protesto edildi. “Biz kadınları susturamayacaksınız” şiarı ile organize edilen eylem Sêvê Kadın Meclisi tarafından düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmada “Kürtlere karşı durdurulamaz ve son derece artan bir baskı dalgası var. Bu baskıların odak noktasında kadınlar var” denildi.

Eylemde TJA’ya yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonu da kınandı.

Eylem” Diktatör, faşist Erdoğan”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganlarıyla sona erdi.