Kadına yönelik şiddet Duisburg 'da protesto edildi

Almanya’nın Duisburg kentinde bugün düzenlenen eylem ile kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında 12’cisi gerçekleştirilen eylem saat 17.00’de König-Heinrichplatz’da şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bayrakları ve kadına yönelik şiddeti kınayan pankartlar taşındı. Eylemde bir konuşma yapan Amara Tolhildan, son günlerde Türkiye'de artan kadın cinayetleri kınarken, "Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesinin yankıları sürerken, Düzce Gölyaka Hacıyakup köyünde yaşayan 17 yaşındaki Damla Horoz’dan 3 günden bu yana haber alınamıyor" dedi.

Türkiye'de bunlar yaşanırken diğer tarafta Türk devleti, Türkiye ve destekli tecavüzcü çetelerin Efrîn’de kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz, çıplak işkence uygulamalarına da vurgu yapan Amara Tolhildan, “Özgürlük Hareketi, Kürt halkına ve kadınlara yönelik bu sömürgeci tecavüzcü zihniyete gerekli cevabı örgütlenerek ve öz savunma temelinde verecektir” dedi.

Eyleme SKB aktivistleri de konuşma yaptı.

"Kadına karşı şiddete hayır”, “Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarının atıldığı eylem, 25 Temmuz Cumartesi günü Türk devletinin saldırılarını Protesto için König-Heinrichplatz’da yapılacak mitingine katılım çağrısıyla son buldu.