Her yıl geleneksel olarak Haziran ayında düzenlenen festival bu yıl salgından dolayı Ağustos ayına ertelenmişti.
“Kadın mücadelesiyle kadın yüzyılına” şiarıyla yapılan festivalde kadın katliamlarına ve çocuk tecavüzlerine karşı mücadeleye dikkat çekildi.
Başta Kürt kadınları olmak üzere İsviçreli ve göçmen yüzlerce kadının buluştuğu festival büyük bir coşkuyla yapıldı. Kürt kadınları başta olmak üzere dünya kadınlarının verdiği özgürleşme mücadelesi festivalde çeşitli etkinliklerle aktarıldı.
Festival tertip komitesinin açılış konuşması ve Sakine Cansız başta olmak üzere dünya devrim mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar şahsında saygı duruşuyla başlayan festivalde İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) aktivisti tarafından bir konuşma yapıldı.
Tamilli kadınların dans gösterisi, Xece, Leyla Koçgün, Silbus û Tari, Nuarin ve TEV-ÇAND sanatçıları da sahne aldı. Çocuklar için resim ve boyama atölyeleri, Kürdistan'a özgü kıl çadırda ise yöresel kadın kıyafetleri tanıtıldı. Çadırların açıldığı festival alanında Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinin yansıtıldığı bilgilendirme stantları da kuruldu.
Festivalde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına Kürt kadın siyasetçi Besime Konca bir konuşma yaptı.
15 Ağustos Diriliş Bayramını kutlayan Konca, “Bugün Kürt kadınının sürdürdüğü direniş bizlere Sakine Cansız'ların mirasıdır.
Haksızlığa ve zulme karşı direniş geleneğinden gelen bir halk ister zindanda dört duvar arasında olsun, ister özgür topraklarda ya da yurdundan uzakta sürgünde olsun direnişi sahiplenmeyi bilmiştir. Bu direnişçi yönüyle bugün Kürt Kadının mücadeleci yanı tüm dünya kadınlarına örnek olmuştur" dedi.
Tertip komitesinde yer alan kurumlarında festivali selamladıkları açıklama sonrası festival sanatçıların stranları eşliğinde çekilen halaylarla akşam saatlerine kadar devam etti.