Kadınlar İstanbul'da Emînî için ayakta

Kadınlar İstanbul'da Rojhilat ve İran'daki direnişi selamladı.

Jîna Emînî'nin ahlak polisi tarafından katledilmesine yönelik isyan büyüyor. İstanbul Çağaloğlu'nda bulunan İran Konsolosluğu önünde peş peşe eylem yapan kadınlar, İran ve Türkiye'yi protesto etti.

Konsolosluğun önüne gitmeleri polis tarafından engellenen İranlılar, ülkelerindeki direnişi selamladı. Kadınların başını çektiği eylemde, sık sık,  “Diktatöre ölüm”, “Terörist İran hükümetini istemiyoruz”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. Kadınların başörtülerini yakıp, üzerinde tepindiği eylemde, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.

İkinci eylem ise Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği ve Kadın Meclisleri tarafından yapıldı. Jîna Emînî’nin katledilmesini Marmaray’dan konsolosluğa yürüyerek protesto eden kadınlar, İran ve Rojhilat'ta direnen kadınlara, “ Mücadeleniz mücadelemizdir” mesajını verdiler. Emînî’nin fotoğraflarının yanı sıra direnişin sembolü olan  saçlardan yapılan bayrağı taşıyan kadınlar, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganını haykırdılar.

ANCAK MÜCADELE İLE DURDURABİLİRİZ

Konsolosluk önünde bir konuşma yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, bu gidişatın ancak mücadeleyi büyüterek durdurulabileceğini vurguladı. “İran bize çok uzak diye düşünmeyin” uyarısında bulunan Ataselim, “ İran'daki rejimi kendine rehber edinenler bilsin ki bizler kıyafet dayatmasının olmadığı bir laiklik için mücadele edeceğiz. Direneceğiz sonuna kadar. Saçlarımızın telini sorun eden onların o gerici, yobaz fikirleri saçlarımızın tellerinde boğulacak. Hepsini gömeceğiz saçlarımıza” dedi.
Kadınlar, saçtan bayrağı ve Jina Emini’nin fotoğrafını konsolosluk önüne astı.