Kadınlar geleceği tartışıyor’ adıyla panel ve seminerler 

Kürt kadınlar, online seminerler ile perspektiflerini dünya kadınlarıyla paylaşıyor. Etkinlikler 23 Ağustos'a kadar sürecek.

Kürt Kadın Hareketi gelecek perspektifleri ve sistem analizlerini "Geleceğimizi Nasıl Öreceğiz" başlığıyla başlatılan online seminerler aracılığıyla dünya kadınlarıyla paylaşıyor. 14 Haziran’da başlayan seminer ve paneller  2018’de Frankfurt’ta yapılan  ‘Kadınlar Geleceği Örüyor’ konferansından sonra oluşan network üyeleri tarafından organize ediliyor.  Üç ayı kapsayan online programlara Kürt kadınlarının yanı sıra Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Ortadoğu’dan konuşmacılar katılıyor. Program Kürt kadın hareketinin ideolojik, pratik ve örgütsel olarak deneyimlerini dünya kadınlarıyla paylaşmanın yanı sıra, farklı kadın hareketleriyle buluşmak için de önemli bir zemin sunuyor. Online program, Kürt kadın hareketinin deneyimleri başlıklı seminerler ve Yeni Dünya Tartışmaları adlı paneller olarak iki bölümden oluşuyor. 
İlki 14 Haziran’da başlayan programda bugüne kadar Kolombiya, Kürdistan, Amerika gibi ülkelerde politik tutsakların durumu, Kürt kadın hareketinin tarihi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü perspektifleri ve eşbaşkanlık sistemi başlıklarında sunumlar yapıldı.  
Online program bu akşam saat 19:00’da "Kadın Özgürlük İdeolojisinden Özgür Kadın Örgütlenmesine Doğru" başlıklı seminer ile devam edecek. Seminerde KNK Uluslararası İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Nilüfer Koç sunum yapacak.  
PROGRAM TAKVİMİ
Önümüzdeki günlerde yapılacak panel ve seminerlerin başlıkları, katılımcıları ve günleri şöyle:
"12 Temmuz: “Kapitalist modernitenin turnusol kağıdı olarak korona" konulu seminer düzenleniyor. Akşam saat 19:00’da başlayacak olan seminere Elif Sarıcan, Silvia Federici, Dr. Dersim Dağdeviren ve Radha D’Souza katılacak. 
19 Temmuz: "Kadın kırımı (feminicide) ve kadın öz savunması" konulu seminere Aryen Rojava (YPJ) katılıyor. 
26 Temmuz: "Özgürlük ve örgütlenme arasındaki ilişki” konulu seminere Nazan Üstündağ katılıyor. 
2 Ağustos: “Korona pandemisinin bize gösterdikleri” konulu seminere ise Roza Burç, Meredith Tax (USA), Lorena Cabnal (Guetemala), Benedetta Argentieri (İtalya), Rojava Kongra-Star temsilcisi katılıyor. 
9 Ağustos: "Jineoloji" başlıklı seminerde Jineoloji Avrupa Komitesi Üyesi Yasemin Andan konuşacak.
16 Ağustos: REPAK Temsilcisi Meral Çiçek, “Kadın konfederalizmi” konusunda bir sunum yapacak.
23 Ağustos: "Kapitalizmin panzehiri olarak kadın devrimi” konulu online seminere, Alesia Dro, REPAK Temsilcisi Meral Çiçek, Feministas Transfronterizas (Kıtalararası Kadın feminist ağı) Temsilcisi katılıyor." 

Dinleyicilerin de sorular yöneltebildiği seminerlerin tamamı Women Weaving Future adlı Youtube kanalından da takip edilebiliyor. Ayrıca programa [email protected] mail adresi aracılığıyla da kayıt yaptırabiliyor.