Kadınlar: Gülistan Doku’yu biz bulacağız

Gülistan Doku’nun akıbetini soran ailesinin gözaltına alınmasını protesto eden kadınlar, barikatın kızını arayan ailenin değil, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un önüne kurmasını gerektiğini hatırlatarak, “Gülistan’ı biz kadınlar bulacağız” mesajı verildi.

Dersim’de 248 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbetinin soran ailesinin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler dinmiyor. Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Gülistan Doku için Adalet Komisyonu, barikatların kızlarını arayan ailenin değil, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un önüne kurulması gerektiğini vurguladı.

ABARAKOV DERHAL YARGILANSIN

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “Zaynal Abakarov yargılansın” yazılı pankartı açıldı ve “Gülistan Doku nerede” dövizleri taşındı. Sık sık, “Zaynal derhal yargılansın”, “Gülistan Doku nerede?”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu adına açıklama Hivda Selen tarafından okundu.

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu olarak Doku’yu bulma iddiasıyla yola çıktıklarını vurgulayan Selen, “Gülistan Doku’yu kadınlar bulacak. Çünkü bizler biliyoruz ki bugün kadınların katledilmesine, kaybedilmesine göz yumanlar Gülistan Doku için hiçbir adım atmıyor! Baş şüpheli Zaynal Abakarov hala yargılanmadı. Gülistan Doku için ‘sözde’ yapılan arama çalışmaları devam etmiyor” dedi.

GÜLİSTAN’I ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Gülistan’ın akıbetini sormak için dün Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleştiren ailesinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Selen, kadınlar kaybedilirken gözlerini ve kulaklarını kapatan erkek devlet ve kurumlarının, “Gülistan Doku nerede?” diye soran ailenin önüne barikat kurduğuna işaret etti. Aileye destek olmak için Dersim’e giden Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu üyesi heyetin alana yaklaştırılmadığına da dikkat çeken Selen, “Soruyoruz? Bir genç kadının akıbetini soran aile ve kadınların karşısına kuracağınız barikatları neden katillerin ve Zaynal’ın karşısında kurmadınız! Dün işkenceyle gözaltına aldığınız yine bir kadın katili değil, Zaynal değil; Gülistan’ı arayan ve soran annesi Bedriye anneydi! Bizi Gülistan’ı sormaktan ve onu aramaktan vazgeçiremeyeceksiniz” diye konuştu.

Gülistan’ın mücadelesini yükseltmek ve er ya da geç kaybedenlerden hesap sormak için dünden daha çok iddialı ve kararlı olduklarının altını çizen Selen, Gülistan Doku’yu kadınların bulacağını vurguladı.