Kadınlar her gün mücadele etmeli

Amedli kadınlar, mücadelenin ve alanlarda olmanın 8 Mart ile sınırlandırılmaması gerektiğini belirterek, kesintisiz mücadelenin sürmesini gerektiğini söyledi.

Kadınların eşitsizliğe, sömürüye, erkek egemen sisteme ve katliamlara karşı mücadelelerinin sembolü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri sürüyor. Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Kuzey Kürdistan’da büyük mitingle sonuçlanacak olan 8 Mart haftasına ilişkin ANF’ye konuşan Amedli kadınlar, mücadelenin bir gün veya bir haftayla sınırlı olmadığını söyledi.

KADINLAR HER ZAMAN ALANLARDA OLMALI

Fatma Levent, kadına yönelik şiddet, emek sömürüsü ve cinayetleri kınayarak, şöyle konuştu: “Daha güzel günler biz kadınları bekler umarım. Şiddete maruz kalan kadınlar, özellikle kendilerini savunanlardır. Kadınların erkeklere boyun eğmemesi gerekiyor. Şiddete maruz kalan kadınlar gerekli yerlere başvuru yapsın. Biz kadınlar olarak da şiddete maruz kalanların yanındayız. Kadınlar, her zaman mitinglerde ve alanlarda olmalı. Bu bizim için daha yol açıcı olacaktır. 8 Mart’ın heyecanlı ve coşkuyla geçmesi bizim için daha anlamlı kılacaktır.”

HER ŞEYE RAĞMEN KADINLAR AYAKTA

Fatma Ergin ise şunları söyledi: “Çocuklar tecavüze ve istismara maruz kalıyor. Bunların olmasını istemiyoruz. Kadınlar olarak haklarımız doğru dürüst verilmiyor. Hiçbir kadın yaşanan bu durumlardan dolayı mutlu değil. Hiç kimse kadınlara destek çıkmıyor. Ülkede yaşayan bu kadar soruna rağmen kadınlar ayakta duruyor ve iyi ki ayaktalar.

Kadınları öldüren ve çocukları istismar edenlerin ceza almaması bizi tedirgin ediyor ve biz bu duruma karşı çok tepkiliyiz. 8 Mart'ta bütün kadınlar alanlarda olsun, kendi özgürlüklerini yaşasınlar.”

HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Güllü Algan da kadınlar olarak haklarını aramak zorunda olduklarını vurgulayarak, “Alanlara çıkmalıyız. 8 Mart'ta bütün kadınlar olarak birleşip o günü kutlayabiliriz” dedi.

KADINLARA HER GÜN DEĞER VERİLMELİ

8 Mart’ın yaklaşmasından dolayı heyecanlı olduğunu ancak her gün kadınların katledilmelerini kaldıramadıklarını ifade eden Helin Yıldız ise şunları dile getirdi: “Her gün bir kadın ölüyor ve bunun sonu gelmiyor. Bu durum da bizim heyecanlı olmamızı engelliyor. Hiçbir kadın ölmemeli. Sağlıklı bir ülkede yaşamıyoruz. Kadınlara yönelik çok daha fazla etkinlikler yapılabilir. Sadece bir saate veya bir güne sığdırılmamalı. Kadınlara sadece bir gün değil, her gün değer verilmeli. Kadınlar kendine güvendiği sürece her şeyi başarır.”