Kadınlar Pınar Gültekin için alanlarda

Katledilen Pınar Gültekin için alanlara çıkan kadınlar, Gültekin ve öldürülen bütün kadınlar için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır” dedi.

Pınar Gültekin’in Muğla’da katledilmesine tepkiler dinmiyor. Kadınlar dün olduğu gibi bugün de alanlara çıkarak, kadın katliamlarına karşı İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

MERSİN

Mersin’de Kadın Meclislerinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Pınar Gültekin’in katledilmesini kınadı. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılan açıklamaya onlarca kişi katıldı. Açıklamada kadınlar, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın cinayetlerini durduracağız” pankartları açarken, “Sessiz kalmıyoruz”, “6284 kadının güvencesi” ve “Ölmek istemiyoruz” dövizleri taşıdılar.

Açıklama yapan Kadın Meclisleri üyesi Özge Çabuk, ismi sayılamayacak kadar çok sayıda kadının gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden katledildiğini söyledi. “Kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı” diyen Çabuk, “Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenler, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenlerdir. Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Açıkça söylüyoruz, kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır” diye konuştu.

“Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz” diyen Çabuk, devamla “Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklama “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Yasayı uygula kadını yaşat” sloganlarıyla son buldu.

ADANA

Adana Kadın Platformu da Heykelli Park'ta yaptıkları basın açıklamasıyla Gültekin’in katledilmesini kınadı. Yaşamak istediklerini dile getiren Pelin Çiçek, "Bizler erkek şiddetinizden, kadın katliamlarınızdan nefes alamıyoruz! ‘Ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum’ diyoruz, yetmiyor. Kadın cinayetleri erkek politikalarınızla son bulmuyor. Erkeklerin kadınları öldürme hakkını kendilerinde bulmalarını sağlayan eril zihniyete ve bu zihniyeti besleyecek politikaları devreye geçiren iktidara itirazımız var" dedi.

Kadın düşmanı politikalarının kadın cinayetlerinin artış sebebi olduğunu ve bu saldırıların her gün kadınların canını almaya devam ettiğini dile getiren Çiçek, "Katillerin adları farklı! Onlara cesaret verenler ise İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya çalışanlar! Bizler sokaklardan, mahallelerden, amfilerden, mahkeme salonlarından, bulunduğumuz her yerden bir an olsun ayrılmayacağız. İlmek ilmek ördüğümüz dayanışmamızla tecavüzcüleri, istismarcıları, katilleri, erkek adaleti alaşağı edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ne, 6284’e el uzatanlar bu katliamlara ortaktır" diye konuştu.