Kadınlardan Erdoğan'ın yargılanması için eylem

Almanya'nın Essen şehrinde Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işlediği suçlar nedeniyle yargılanması için Kürt kadınları bir eylem gerçekleştirdi.

Dortmund, Duisburg, Münster kentlerinde bulunan kadın meclislerinin temsilcileri Essen kentinin en işlek meydanlarından biri olan  Flachsmarkt'ta saat 14'ten 16'ya kadar bir miting gerçekleştirdi. Diktatörü yargılamak için 100 Neden kampanyası nedeniyle YJK-E Wesftfalen tarafından organize edilen eyleme PYD-Jin ve FEDA temsilcileri de katıldı.

Eylemde YJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan tarafından yapılan konuşmada kadına yönelik saldırıların her geçen gün artmasının devlet politikaları ile yakından bağlantılı olduğunu vurguladı. Kaplan yaptığı konuşmada Kürdistanda kadınların devlet terörü ve toplumsal gericilikten kaynaklı yaşadıkları baskılara boyun eğmediklerini ve bunun için dünyaya ilham olan bir direniş örneği sergilediklerini dile getirdi. Kaplan en son Avrupada Kürt kadın hareketi tarafından  "Dİktatörü yargılamak için 100 Neden" adıyla başlayan imza kampanyasını YJK-E olarakta güçlü sahiplendiklerini vurgulayarak bunun için gerekli eylem aktivite vb etkinlikleri örgütlü oldukları her yerde geliştirerek diktatörden yaptıklarının hesabını soracaklarını belirtti. 

Bugün bulundukları ülkede Almanyada da bir çok kadına yönelik saldırıların gerçekleştiğini ve kadına yönelik saldırıların küresel erkek egemen zihniyeti ile bağlantılı olduğunu belirten Kaplan bu saldırılar karşısında Kolektif özgür kadın bilincinin geliştirilmesi gerektiğini ve ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

TJK-E'nin bildirisinin okunduğu eylemde kadın marşları okunarak sık sık "Jin Jiyan Azadi" sloganı atıldı. Çevredekilerin yoğun ilgisinin olduğu eylemde yoldan geçenler pandemi kurallarına aldırış etmeden  imza kampanyasına destek olmak için imza vermekten çekinmedi. 

Eyleme direniş türküleri eşliğinde çekilen halayla son verildi.